Bebeluș cu opt brațe și picioare, operat cu succes

15 Apr 2017 | scris de Magda Marincovici
Bebeluș cu opt brațe și picioare, operat cu succes

Un bebeluș din Irak, născut cu opt brațe și picioare, din care două ieșite din stomac, a fost operat cu succes în India, pentru eliminarea membrelor suplimentare, anunță AFP.

Kram, bebelușul de șapte luni, a venit pe lume într-o condiție extremă, în lume mai fiind înregistrate doar cinci sau șase cazuri asemănătoare. În uter, doi gemeni au fuzionat, fără ca unul dintre ei să fie total absorbit. Sarwed Ahmed Nadar, tatăl copilului, și-a dus fiul în India, la New Delhi pentru extragerea membrelor suplimentare în urma a trei intervenții chirurgicale succesive.

Gaura Rathore, consultant ortopedic, membru al echipei de medici din India, a declarat că bebelușul a fost adus când avea doar două luni și că pentru unii dintre chirurgi această intervenție a fost o premieră. 

Până acum, operațiile au fost un succes. Kram este un bebeluș foarte curajos și vesel, spune dr. Rathore. Chirurgii de la Spitalul Jaypee din Noida, oraș satelit al New Delhi, au procedat, inițial, la detașarea membrelor ieșite din stomac. După ce au corectat o complicație cardiacă, ei au trecut la eliminarea celorlalte membre.

După o perioadă, Karam va fi supus altor intervenții chirurgicale pentru corijarea altor anomalii.

Tatăl lui Karam, în vârstă de 28 de ani, a depășit șocul pe care l-a avut când și-a văzut unicul fiul imediat după naștere, spunând că speră să crească și să fie normal. Au fost riscuri multe, dar niciodată nu mi-am pierdut încrederea, a declarat Nadar. 

 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră