Bangladesh: Posibil, primul caz din lume de femeia-copac!

31 Ian 2017 | scris de Magda Marincovici
Bangladesh: Posibil, primul caz din lume de femeia-copac!

Sahana Khatun ar putea fi prima femeie din lume afectată de o boală extrem de rară. Această tânără are veruci impresionante pe față, caracteristice sindromului omul-copac, au anunțat, marți, medicii, relatează site-ul 20minutes.fr. 
Fata, în vârstă de zece ani, prezintă caracteristicile epidermodisplaziei veruciforme, dar medicii de la colegiul medical din Dacca, care o tratează, fac teste pentru a se convinge dacă nu este vorba de o altă boală de piele.

În prezent, în lume, doar patru persoane sunt diagnosticate cu această boală genetică, foarte rară, printre care nu este nicio femeie, a precizat Lal Sen, directorul departamentului de chirurgie plastică din cadrul colegiului. Credem că este prima femeie în această situație, a declarat Lal Sen. 

Tatăl pacientei, un fermier sărac din nordul rural al Bangladesh-lui, spune că nu s-a îngrijorat, deoarece primele simptome au apărut cu patru luni în urmă. Dar excrescențele se măreau rapid și a decis să-și ducă fiica în capitală pentru a fi îngrijită de medici. Suntem foarte săraci. Fiica mea și-a pierdut mama când avea doar șase ani, mărturisește tatăl, care este încrezător că medicii o vor salva.  

Al doilea caz în Bangladesh

Un concetățean al Sahana Khatun, primul caz diagnosticat cu acest sindrom în Bangladesh, va părăsi în curând spitalul, după ce a trecut prin 16 intervenții chirurgicale. Cazul lui Abul Bajandar, în vârstă de 27 de ani, a provocat o emoție generală în țara sa. Premierul Sheikh Hasina i-a promis că toate cheltuielile legate de tratamente nu vor fi facturate.  
Epidermodisplazia veruciforma Lewandowsky-Lutz este o afecțiune rară, care debutează în copilărie sau la pubertate, pe fondul unei imunodeficiențe înnăscute.

 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră