Tot mai mult Cioloş,tot mai puţin Iohannis. Premierul merge la sesiunea ONU

22 Aug 2016 | scris de Gheorghe Voicu
Tot mai mult Cioloş,tot mai puţin Iohannis. Premierul merge la sesiunea ONU

Premierul Dacian Cioloş ar putea reprezenta România la Adunarea Generală a ONU din septembrie, de la New York, au declarat, pentru News.ro, surse politice, în condiţiile în care anul trecut în SUA a mers preşedintele Klaus Iohannis, care nu va participa însă şi acum la această reuniune,scrie news.ro.
A 71-a Adunare Generală a ONU va începe pe 13 septembrie, la New York.


Potrivit unor surse politice, la eveniment ar putea participa premierul Dacian Cioloş din partea României. În 2015, România a fost reprezentată de preşedintele Klaus Iohannis. Anul acesta, Iohannis nu va merge în Statele Unite la Adunarea ONU, au precizat, pentru News.ro, surse oficiale.


Programul premierului Dacian Cioloş nu a fost însă definitivat până în acest moment, însă participarea sa este probabilă.
Preşedintele ales al Adunării Generale a ONU, Peter Thomson, a propus ca temă pentru reuniunea din 2016 "Obiectivele de Dezvoltare Sustenabilă: un efort universal pentru transformarea lumii". Liderii mondiali care vor participa la AG ONU vor susţine discursuri în plen pe această temă.


Adunarea din 2016 precede şi alegerile de la finalul anului pentru funcţia de secretar general al Organizaţiei, deţinută în prezent de Ban Ki-moon. Mandatul acestuia se va termina pe 31 decembrie. 11 candidaţi, inclusiv Natalia Gherman, reprezentantă a Republicii Moldova, s-au înscris până în acest moment pentru a-l înlocui pe actualul secretar general.

Alte stiri din Politic

Ultima oră