Victor Ponta şi-a depus demisia în alb din PSD

10 Mar 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Victor Ponta şi-a depus demisia în alb din PSD

Victor Ponta  şi-a depus în cursul zilei de vineri demisia din PSD, pe care i-a înmânat-o preşedintelui partidului, Liviu Dragnea. El a făcut anunţul la Antena 3.

Întrebat dacă mai este membru PSD, Ponta a răspuns: "Aştept ca domnul Dragnea să ia decizia", a răspuns fostul premier. El a adăugat că dacă cei din jurul lui Liviu Dragnea îi cer, "e bine să o folosească".

"În măsura în care consideraţi că poziţiile mele publice afectează şi contrazic activitatea conducerii PSD, vă rog să luaţi act de demisia mea din calitatea de membru de partid. Fac precizarea că şi ca independent voi susţine Guvernul PSD-ALDE (pe care l-am votat) şi măsurile sociale şi politice (aşa cum le-am prezentat în campania electorală)", scrie Victor Ponta în demisia înaintată liderului PSD.

El a precizat însă la Antena 3 că nu doreşte să plece din PSD, dar vrea să îşi păstreze nişte drepturi. Ponta a precizat că a avut o discuţie cu Dragnea de circă o oră: "Nu vă închipuişi că ne-am dat cu paharele în cap că nu era cazul", a mai spus Ponta.

Fostul premier a negat că îşi doreşte o scindare în PSD sau că vrea să îi ia locul lui Dragnea. "Nu vreau să îi iau locul lui Dragnea. Am fost o dată preşedinte, ştiu ce înseamnă funcţia asta şi nu mai vreau", a spus Ponta.

Alte stiri din Politic

Ultima oră