Este vorba despre Uniunea Salvaţi România, care a fost înscrisă oficial la Registrul partidelor politice, după cum a anunţat acesta.
Potrivit legii, a spus Nicuşor Dan, este obligatoriu un congres de fuziune între Uniunea Salvaţi România şi vechiul partid, Uniunea Salvaţi Bucureştiul. Acesta va avea loc în august. Este foarte posibil, de asemenea, ca actuala structură de conducere a USB să conducă şi USR.
La rândul său, Clotilde Armand, vicepreședinte USB, a arătat că în organizarea filialelor județene vor fi urmărite două principii: integritatea şi autonomia filialelor, scrie agerpres.ro.
„ Noi nu credem într-un sistem unde în București se hotărăște, unde noi avem adevărul și restul trebuie să asculte. Cetățenii trebuie implicați, local se știe ce este bine pentru comunitățile locale”, a afirmat Armand.
Ea a precizat că nu ar dori ca formațiunea să fie „confiscată” de o anumită ideologie.
”Ţinta este de 10% la alegerile parlamentare”, a mai anunţat Nicuşor Dan. El a precizat, scrie şi news.ro, că partidul nu va accepta traseiştii care au mers prin patru partide, dar ”un om care s-a înscris în PNL în 2006 şi şi-a dat seama că nu mai are ce căuta acolo este perfect rezonabil”.
Ulterior, Nicuşor Dan a notat, în pagina sa de Facebook, că pentru alegerile parlamentare este foarte important ca USR să dovedească faptul că-și respectă angajamentele pe care și le-a luat față de bucureșteni.
"USB a înregistrat deja un succes în dosarul toaletărilor și defrișărilor, primăria generală urmând să încheie un protocol cu specialiștii din Asociația Peisagiștilor, așa cum au cerut public consilierii generali ai Uniunii.
La polul opus se află primăria sectorului 3 unde USB nu a reușit să obțină avizele pentru betonarea din Parcul Brâncuși și zonele adiacente, deși legea prevede dreptul consilierilor de a avea acces la toate documentele primăriei în termen de 10 zile. Procesele în instanță reprezintă singura cale prin care consilierii din sectorul 3 pot să-și exercite mandatul primit de la cetățeni", a scris acesta.