"Este, pur și simplu, un demers politicianist al PNL, partid aflat într-o situație destul de nefericită din punct de vedere electoral. De asemenea, am avut o discuție, din nou, cu colegii de la UNPR care ne-au spus că în aceste zile, până la începutul săptămânii viitoare, vor analiza și vor lua o decizie politică în privința asta. Și dacă se va ajunge, ceea ce nu cred, la demiterea sau înlocuirea domnului Călin Popescu-Tăriceanu, PSD nu va propune candidat. Eu cred că nu se va ajunge acolo, categoric nu", a declarat joi Dragnea, conform agerpres.ro.
El a mai spus că social-democrații au o înțelegere politică cu ALDE, iar Tăriceanu, din punct de vedere al atribuțiilor pe care le are în calitate de președinte al Senatului, "nu a făcut ceva anume" care să ducă la schimbarea sa din funcție.
Conform Regulamentului Senatului, revocarea din funcţie a preşedintelui acestui for poate fi propusă la cererea a minimum o treime din numărul total al senatorilor, în cel puţin una dintre următoarele împrejurări: încalcă prevederile Constituţiei; încalcă grav sau în mod repetat prevederile Regulamentului Senatului ori ale Regulamentului activităţilor comune ale Camerei Deputaţilor şi Senatului.
Dacă propunerea de revocare este aprobată prin votul secret al majorităţii senatorilor, funcţia de preşedinte devine vacantă şi, imediat, se organizează alegeri.
PSD are 60 de senatori, iar PNL şi UNPR, care vor să-l suspende pe Tăriceanu, au 79 de parlamentari. Cele două partide au nevoie de minim 83 de voturi pentru ca propunerea de revocare să fie adoptată.