PSD, congres extraordinar pe 11 octombrie

15 Sep 2015
PSD, congres extraordinar pe 11 octombrie
Liviu Dragnea, președintele interimar la PSD, a anunțat că pe 11 octombrie va avea loc congresul extraordinar al formațiunii social-democrate, în care va fi aleasă o nouă conducere a partidului. Decizia a fost luată în cadrul ședinței Biroului Permanent Național al PSD, ce a avut loc în cursul acestei dimineți. 

"Am hotărât ca luni să convocăm Comitetul Executiv Național, iar propunerea filialelor județene este ca Congresul extraordinar să aibă loc pe 11 octombrie", a declarat Dragnea după Biroul Permanent Național al partidului. El a mai spus că va anunța lunea viitoare dacă va candida la o funcție de conducere la Congres.

"Voi cântări, luni, după Comitetul Executiv, dacă se stabilește și data congresului, voi anunța dacă voi candida pentru o funcție în conducerea partidului", a spus Dragnea la finalul ședinței de marți a Biroului Permanent Național al PSD.

Judecatorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justitie (ICCJ) l-au condamnat, în 15 mai, pe Liviu Dragnea, secretar general al PSD la data faptelor, la un an de închisoare cu suspendare, în dosarul privind fraude la referendumul din 2012, pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu, decizia nefiind definitivă.

Instanţa supremă a stabilit pentru 28 septembrie primul termen al apelului în dosarul în care sunt judecaţi Liviu Dragnea şi alţi 70 de inculpaţi pentru fraude la referendumul din 2012 pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu.

"Eu sunt de părere că Congresul PSD trebuie făcut foarte repede, sunt printre cei care cred că octombrie ar fi o lună foarte potrivită, chiar începutul lui octombrie, pentru că trebuie lămurită odată situația din partid. Trebuie să avem o conducere legitimă și să mergem mai departe", a declarat Codrin Ștefănescu, secretar general adjunct al PSD.

Citiţi mai multe ştiri din Politică!

Alte stiri din Politic

Ultima oră