Primele demisii în PNL după alegerile de duminică

06 Iun 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Primele demisii în PNL după alegerile de duminică

Cătălin Predoiu a spus că îşi depune mandatul cu fruntea sus, dar cu foarte mult regret în suflet. Deşi au fost liberali care i-au cerut să rămână în funcție, iar liderii partidului, Vasile Blaga şi Alina Gorghiu l-au îndemnat să se mai gândească, Predoiu a refuzat.

"Am refuzat, pentru că trebuie să facem lucrurile cum se fac. În politică trebuie să impunem niște standarde în orice împrejurare, după părerea mea, pentru că așa simt că trebuie să fac. Mai mulți colegi mi-au cerut să rămân. Copreședinții m-au invitat să reflectez serios la această oportunitate", a afirmat Predoiu, la sediul PNL, conform agerpres.ro.

El a spus că nu intenționează să se răzgândească asupra demisiei. "Este o demisie, nu este sub condiție, nu este în așteptare, e o demisie formală. Este un act făcut pe bune", a precizat Predoiu.

Pe de altă parte, prim-vicepreşedintele, Adiana Săftoiu, a declart luni la RFI că Predoiu nu este singurul responsabil pentru eşecul liberalilor în Capitală.

"Este exclus! Domnul Predoiu nu este singurul responsabil, cu atât mai mult cu cât, să nu uităm, domnul Predoiu a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei destul de târziu, sunt asumate, sunt câteva greșeli de strategie, de tactică, pe care le-am avut, deci nu poate fi domnul Predoiu responsabil pentru rezultatul de la București", a spus Săftoiu. 

În opinia sa, responsabilitatea pentru scorul PNL pe București ar trebui să și-o asume toți cei care au participat la luarea deciziilor. Întrebată dacă se impune unele demisii la vârful PNL, după scorul din București, ea a răspuns că "într-o anumită măsură, da".

Copreşedintele PNL Vasile Baga a anunţat luni că liberalii vor discuta miercuri care sunt măsurile care se impun după alegerile locale de duminică. El s-a declarat dezamăgit de rezultatul de la Bucureşti, nu însă şi de cel din ţară.

Alte stiri din Politic

Ultima oră