Ponta: "Agricultura e dezastru. S-a distrus tot ce am reușit în trei ani"

08 Iun 2016 | scris de Cristi Ionescu
Ponta:

Fostul premier Victor Ponta a calificat domeniul agriculturii drept un dezastru, susținând că în ultimele șase luni s-a distrus tot ceea ce a construit cabinetul condus de el timp de trei ani.

"E un dezastru în agricultură. După ce timp de trei ani am reușit să câștigăm pariul cu agricultura, în sensul de a plăti subvenții la timp, de a avea creștere pe zona de agricultură, de a avea balanță comercială pozitivă, în 2015 deodată, pur și simplu, s-a distrus — în șase luni — ce am reușit în trei ani. Din punctul ăsta de vedere, evident că domnul Cioloș trebuie să găsească o altă persoană competentă și capabilă să conducă Ministerul Agriculturii. Din punct de vedere politic, vă reamintesc că în 2012, în programul politic al Guvernului, eu mi-am asumat un lucru pe care cred că și-l asumase și domnul Boc și domnul Ungureanu și cred că orice prim-ministru și-l asumă și anume acela de a respecta Parlamentul, pentru că, până la urmă, Guvernul este supus Parlamentului", a declarat Ponta, la Palatul Parlamentului.

"Când se întâmplă o situație catastrofală, cum a fost azi, când 11 parlamentari l-au susținut pe ministru, ați văzut că șmecherii de liberali s-au dat deoparte. Ei s-au abținut, deci nu l-au susținut pe ministru, ca să nu-i înjure fermierii și ceilalți, nici n-au votat contra ca să nu dea satisfacție PSD-ului. Dar ei s-au abținut, au fost așa ca o societate civilă, nu ca politicieni, de aia îi bate societatea civilă la alegeri", a subliniat deputatul PSD.

Alte stiri din Politic

Ultima oră