Schulz cere înlocuirea Comisiei Europene cu un Guvern European, care să nu se mai amestece în treburile țărilor partenere

03 Iul 2016 | scris de Cristi Ionescu
Schulz cere înlocuirea Comisiei Europene cu un Guvern European, care să nu se mai amestece în treburile țărilor partenere

Martin Schulz, președintele Parlamentului European, susține că prin propunerea sa nu cere mai multă Europă, ci o definire clară a ceea ce pot cetățenii să aștepte de la UE. Conform propunerii avansate de Schulz, una dintre cele două camere ar urma să fie actualul Parlament European, iar cealaltă ar fi alcătuită din reprezentanți ai guvernelor statelor membre ale Uniunii Europene.

Președintele PE își justifică inițiativa prin faptul că o asemenea schemă este cunoscută de cetățeni prin prisma experienței din propriile lor țări și astfel deciziile luate în interiorul UE ar deveni în opinia sa mai transparente. Schulz mai consideră că în acest mod nemulțumirile cetățenilor nu vor mai fi îndreptate către Uniunea Europeană în ansamblul ei, întrucât li s-ar oferi posibilitatea să înlocuiască la urne guvernul european.

El menționează în articol că una dintre problemele UE în prezent este că cetățenii nu știu exact ce face această Uniune și uneori ea este acuzată de probleme care își au originea în deciziile luate de statele membre. Uniunea Europeană, mai notează președintele PE, trebuie să se concentreze pe problemele ce nu pot fi rezolvate individual de statele membre și în același timp să nu se amestece în acele chestiuni care pot fi soluționate la nivel regional sau național.

Alte stiri din Politic

Ultima oră