Laura Chiriac a demisionat din funcția de consilier de stat: Ministerul pentru Consultare Publică este un minister al centralistelor

20 Noi 2015 | scris de Veronica Micu
Laura Chiriac a demisionat din funcția de consilier de stat: Ministerul pentru Consultare Publică este un minister al centralistelor

"Luni, membrii Biroului Politic ‪#‎ALDE‬ au votat în unanimitate trecerea în opoziţie faţă de actuala formulă de guvernare. Ca membru al Biroului Politic ALDE, vreau să anunţ că joi mi-am depus oficial demisia din funcţia de consilier de stat. Prin acest act unilateral de voinţă îmi exprim dezacordul faţă de modul în care Guvernul ‪#‎Cioloş‬ a fost constituit.

Consider că acest cabinet este rodul improvizaţiei, iar programul cârpit de guvernare prezentat de prim-ministrul desemnat Dacian Cioloş demonstreză încă o dată că poziţia #ALDE de a trece în ‪#‎opoziţie‬ este pe deplin justificată", se arată în comunicatul Laurei Chiriac, postat pe Facebook.

"De-abia instituit, noul guvern încarcă deja nota de plată a contribuabilului prin crearea unui Minister pentru Consultare Publică şi Dialog Civic. Chiar e nevoie de un minister cu o armată de oameni pentru consultarea societăţii civile?!

Un minister al centralistelor nu este răspunsul aşteptat de români la soluţionarea problemelor lor. Nu ne mai trebuie intermediari care îngroaşă aparatul birocratic.

Oamenii au nevoie de acţiuni concrete la probleme reale. Au nevoie să vorbească direct cu funcţionari specializaţi din ministere, care să le arate respect şi bună - credinţă! Fiecare minister, fiecare instituţie din administraţia locală sau centrală trebuie să asculte şi să răspundă! Nu de cafenele politice şi de întâlniri sterile ducem lipsă! Ci de răspunsuri prompte şi rezolvări rapide. Nu ne mai trebuie încă un ordonator de credite care va plăti cafelele şi sălile de conferinţă doar pentru a trimite solicitările oamenilor mai departe, către ministerele de resort!", mai scrie Laura Chiriac. (Veronica Micu)

Alte stiri din Politic

Ultima oră