Iohannis, furios că Senatul nu cere începerea urmăririi penale pentru Titus Corlățean

21 Iun 2016 | scris de Cristi Ionescu
Iohannis, furios că Senatul nu cere începerea urmăririi penale pentru Titus Corlățean

Președintele Iohannis a scris pe Facebook că decizia Senatului de a nu încuviința începerea urmăririi penale a senatorului Titus Corlățean reprezintă un semnal negativ.

"Votul dat astăzi în Senat reprezintă un semnal negativ pe care Parlamentul îl dă, din nou, prin blocarea urmăririi penale a unui parlamentar. Obstrucționarea Justiției nu poate fi acceptabilă într-o țară în care respectarea statului de drept trebuie să fie o prioritate. Vinovăția sau nevinovăția cuiva se stabilește în fața unui judecător, nu prin vot în plen", a scris Iohannis, marți, pe Facebook.

Senatul a decis, marți, să nu încuviințeze începerea urmăririi penale a senatorului PSD Titus Corlățean în dosarul 'Vot Diaspora 2014', adoptând cu 92 voturi 'pentru' și 26 'împotrivă' o hotărâre în acest sens. Hotărârea supusă la vot precizează că Senatul nu cere începerea urmăririi penale pentru Titus Corlățean. Comisia juridică a Senatului a respins săptămâna trecută cu cinci voturi "împotrivă", trei "pentru" și un vot anulat cererea DNA de încuviințare a începerii urmăririi penale a lui Corlățean.

Alte stiri din Politic

Ultima oră