Iohannis garantează cu experiența sa că SRI și-a făcut datoria în cazul Hexi Pharma

19 Mai 2016 | scris de Cristi Ionescu
Iohannis garantează cu experiența sa că SRI și-a făcut datoria în cazul Hexi Pharma

Președintele Klaus Iohannis a apreciat că Serviciul Român de Informații și-a făcut datoria în cazul Hexi Pharma. "Eu cred că SRI-ul, și în acest caz, și-a făcut datoria. Când a avut semnale că ceva nu funcționează bine a sesizat, dar unele autorități cred că nu și-au făcut treaba foarte bine și, dacă au fost persoane care, cu bună știință, au încălcat legea evident că mă aștept de la procurori să-i găsească și să-i predea justiției", a spus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

Întrebat pe ce își bazează afirmațiile că SRI și-a făcut datoria, el a răspuns că vorbește din propria experiență. ''Fiindcă aceasta este experiența mea — că își face treaba și sunt anumite instituții care, în anumite momente, nu își fac treaba'', a subliniat președintele.

"Avem procurori noi, avem procuror general nou, avem procuror-șef la DNA reînvestit pentru rezultate bune, avem procuror-șef destul de nou la DIICOT. Aștept să-și facă treaba, să verifice, Inspecția Judiciară să verifice și să facă ordine", a subliniat el, precizând că în mod categoric va cere acest lucru ca șef al CSAT.

Alte stiri din Politic

Ultima oră