PNL vrea neapărat alegeri locale în două tururi și face recurs la ÎCCJ

15 Apr 2016 | scris de Cristi Ionescu
PNL vrea neapărat alegeri locale în două tururi și face recurs la ÎCCJ

PNL a luat act de decizia Curții de Apel București de a refuza transmiterea către Curtea Constituțională a sesizării de neconstituționalitate depusă cu privire la organizarea alegerii primarilor într-un singur tur de scrutin și anunță că va folosi instrumentul recursului la Înalta Curte de Casație și Justiție în termenul prevăzut de lege.

"Sperăm ca dezideratul revenirii la formula alegerii primarilor în două tururi de scrutin să fie atins. Actuala normă, pe care o apreciem nedreaptă, trebuie corectată cât mai curând de actualul Parlament sau în viitorul mandat legislativ", susțin liberalii într-un comunicat.

Liberalii susțin că PNL este singurul actor politic de calibru care se contrapune cu șanse PSD, iar orice vot irosit pentru un terț candidat este un vot favorabil în mod indirect PSD.

Curtea de Apel București a respins, vineri, cererea PNL de anulare a hotărârii de guvern care prevede organizarea alegerilor locale pe 5 iunie într-un singur tur de scrutin. De asemenea, instanța a respins solicitarea PNL de sesizare a Curții Constituționale cu o excepție de neconstituționalitate a dispozițiilor art. 101 alin.2 din Legea 115/2015 pentru alegerea autorităților administrației publice locale, însă decizi nu este definitivă și poate fi atacată cu recurs.

Alte stiri din Politic

Ultima oră