Ponta: Dragnea nu trebuie să demisoneze de la conducerea PSD

22 Apr 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Ponta: Dragnea nu trebuie să demisoneze de la conducerea PSD

"Ca să răspund tuturor celor care mă întreabă: cred că Liviu Dragnea NU trebuie să își dea demisia din funcția de Președinte al PSD! Trebuie să țină Partidul unit, să câștige alegerile locale și parlamentare și să ferească PSD de toți <ofițerii>acoperiți sau descoperiți care vor să îl preia! Clar?", a scris Ponta pe Facebook.

Social-democrații s-au reunit, vineri, în ședința Comitetului Executiv Național, la sediul central al PSD, la nici jumătate de oră după sentința ÎCCJ în care președintele PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat definitiv la doi ani de închisoare cu suspendare, cu un termen de încercare de patru ani, în dosarul "Referendumul". La ședință participă președintele PSD, Liviu Dragnea, care a spus că va avea un comentariu după ședința CExN, conform agerpres.ro.

"Suntem înmărmuriți. Suntem mai mult decât șocați de ceea ce se întâmplă astăzi în România. Deci, omul acesta nu a făcut altceva decât să conducă o campanie electorală prin care a cerut românilor să dea jos un monstru, un tiran, care ne-a făcut praf 10 ani de zile. Și pentru asta foloase necuvenite înseamnă voturi. Să-i dai doi ani cu suspendare... Am crezut că astăzi, pur și simplu, va fi achitat Liviu Dragnea, pentru că nu are niciun fel de vină. Suntem șocați toți cei care suntem în sediu", a declarat secretarul general adjunct al PSD Codrin Ștefănescu.

El spune că Liviu Dragnea nu are motiv să demisioneze din PSD și va rămâne președinte al partidului. Ştefănescu a adăugat că atât el, cât și colegii săi îl susțin pe Dragnea până la capăt, pentru că nu are niciun fel de vină și nu a făcut decât să conducă o campanie electorală a PSD și USL pentru a-l demite pe Traian Băsescu, "considerat de 7,4 milioane de români un tiran care a făcut pulbere această țară".

Printre politicienii care au cerut demisia lui Liviu Dragnea după sentinţa instanţei supreme se numără deputatul Cezar Preda, purtătorul de cuvânt al PNL Bucureşti, şi senatorul Mircea Geoană. 

"PNL solicită demisia președintelui PSD în urma unei sentințe definitive dată de justiția din România. Este clar că menținerea pe funcție a dl Dragnea induce în întreg spațiul politicii românești ideea că infractorii pot conduce instituții democratice de forță, precum partidele parlamentare", a spus Preda într-o conferință de presă.

"Este evident pentru toată lumea că domnul Dragnea nu are calificările morale și cu această decizie definitivă nu are decât o singură soluție — aceea de a demisiona din fruntea PSD. Acest lucru este obligatoriu și din punct de vedere politic, și moral, și etic, și regulamentar. Înțeleg că există un regulament la PSD care spune extrem de clar că cei care au condamnări definitive trebuie să facă un pas în spate", a susţinut şi Mircea Geoană.

 

 

 

Alte stiri din Politic

Ultima oră