Iohannis și Cioloș plănuiau de două zile pe cine să dea afară din Guvern

05 Iul 2016 | scris de Cristi Ionescu
Iohannis și Cioloș plănuiau de două zile pe cine să dea afară din Guvern

Premierul Dacian Cioloș a anunțat că ministrul Transporturilor, Dan Costescu, ministrul Comunicațiilor, Marius Bostan, ministrul Educației, Adrian Curaj, și ministrul delegat pentru relația cu românii de pretutindeni, Dan Stoenescu, au fost schimbați din funcție. Cioloș a precizat că președintele Iohannis știa de schimbările pe care urma să le facă în Guvern.

"L-am informat pe domnul președinte. Știți că noi ne vedem în fiecare luni și trecem în revistă diferitele subiecte, activități ale Guvernului. I-am comunicat intenția mea de a face aceste schimbări, intenție cu care a fost de acord. N-am avut până acum niciodată nicio problemă din partea domnului președinte legat de decizii pe care eu le-am luat cu revocarea unor miniștri sau de numiri ale unor miniștri. Așa cum a fost de la început, de când am format echipa guvernamentală, domnul președinte a fost întotdeauna foarte deschis și a respectat deciziile pe care le-am luat", a spus Cioloș la Palatul Victoria.

Premierul a mai anunțat că la Educație îl va propune miercuri pe Marius Dumitru, la Transporturi pe Sorin Bușe, la Departamentul pentru relațiile cu românii de pretutindeni pe Maria Ligor, iar la Ministerul Comunicațiilor va fi numit interimar șeful Cancelariei premierului, Dragoș Tudorache.

Alte stiri din Politic

Ultima oră