Semnăturile pentru redefinirea căsătoriei în Constituţie, depuse la Senat

24 Mai 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Semnăturile pentru redefinirea căsătoriei în Constituţie, depuse la Senat

Campania de strângere a semnăturilor a început în preajma sărbătorilor de iarnă, când credincioşii au fost îndemnaţi chiar de Mitropolitul Banatului, la slujba de Crăciun, să susţină acest demers.

"Este o iniţiaţivă civică pe care fraţii noştrii care iubesc familia creştină ar dori să le-o prezinte celor care conduc destinele acestui neam şi să scrie acolo în Constituţie că familia creştină are la bază codul familiei din Sfânta Scriptură - familia este întocmită după rânduiala lui Dumnezeu - bărbat şi femeie. De aceea, dacă veţi găsi tineri studenţi care o să vă roage să semnaţi, vă îndemn cu încredere pentru că, dacă nu mă înşel, nu ştiu dacă nu săptămâna trecută, nu ştiu dacă nu Grecia, a fost îngenunchiată în sensul acesta. Suntem un popor cu mult mai mulţi credincioşi şi de aceea să-l rugăm pe Dumnezeu să păzească familia binecuvântată în faţa sfântului altar al neamului nostru. Aici aţi venit frăţiile voastre şi părinţii domniilor voastre - bărbat şi femeie", a spus mitropolitul Banatului, Ioan Selejan.

Biserica Ortodoxă Română sprijină iniţiativa de revizuire a Constituţiei. "Această iniţiativă a mirenilor, aparţinând mai multor culte este sprijinită de Biserica Ortodoxă Română, pentru că exprimă învăţatura acesteia despre familie, precum şi poziţia sa constantă din punct de vedere juridic", a transmis Sfântul Sinod, printr-un comunicat

Iniţiativa cetăţenească de schimbare a Constituţiei a fost depusă, luni, la Senat şi va intra în dezbaterea Parlamentului. Iniţiativa a fost însoţită de o scrisoare de 300 de metri, semnată pe treptele Senatului de mai mulţi voluntari ai Coaliţiei pentru familie. Iniţiatorii au ataşat proiectului de revizuire a Constituţiei un camion de documente, printre care şi trei milionane de semnături. Ei spun că sunt susţinuţi de toate cultele religioase şi de toate etniile din România.

Decizia privind organizarea referendumului de revizuire a Constituţiei trebuie să fie luată de plenul celor două Camere ale Parlamentului, cu o majoritate calificată de voturi.

Alte stiri din Politic

Ultima oră