Biroul Electoral Central nu a admis nicio cerere de anulare a alegerilor din 5 iunie sau de renumărare a voturilor

10 Iun 2016 | scris de Cristi Ionescu
Biroul Electoral Central nu a admis nicio cerere de anulare a alegerilor din 5 iunie sau de renumărare a voturilor

Biroul Electoral Central nu a admis nicio cerere de anulare a alegerilor din 5 iunie sau de renumărare a voturilor, a anunțat purtătorul de cuvânt al Biroului Electoral Central (BEC), Iulian Ivan.

El a precizat că toate procesele verbale privind centralizarea rezultatelor votării, încheiate la nivelul birourilor electorale ale secțiilor de votare sau la nivelul birourilor electorale de circumscripție, se vor regăsi pe site-ul BEC.

Iulian Ivan a mai afirmat că eventualele neconcordanțe de la secțiunea Statistici de pe site-ul BEC au fost determinate de caracterul preliminar și provizoriu al informațiilor postate anterior, fiind remediate.

"Precizăm că eventualele neconcordanțe regăsite pe site-ul Biroului Electoral Central, la secțiunea Statistici, au fost determinate de caracterul preliminar și provizoriu al informațiilor postate anterior. Aceste neconcordanțe au fost remediate ca urmare a soluțiilor pronunțate de birourile electorale de circumscripție în soluționarea contestațiilor formulate asupra valabilității voturilor exprimate, respectiv a identificării și remedierii în condițiile legii a unor erori sau necorelări în procesele verbale ale birourilor electorale ale secțiilor de votare", a explicat Ivan.

El a adăugat că, în cazul alegerilor pentru primari, prezența la vot a fost de 48,17%.

Alte stiri din Politic

Ultima oră