Kelemen Hunor nu vede de ce primarul Antal Arpad, aflat sub control judiciar, n-ar putea să candideze pentru un nou mandat

17 Apr 2016 | scris de Cristi Ionescu
Kelemen Hunor nu vede de ce primarul Antal Arpad, aflat sub control judiciar, n-ar putea să candideze pentru un nou mandat

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat că, din punct de vedere legal, nu există nicio interdicție care l-ar putea împiedica pe primarul din Sfantu Gheorghe, Antal Arpad, aflat sub control judiciar, să candideze pentru un nou mandat.

''Eu încă sunt optimist. Situația domnului primar Antal, din punct de vedere juridic, nu l-ar împiedica să candideze și, oricum, decizia procurorilor (...) deja a fost contestată, încă nu știm care este decizia judecătorilor. În orice caz, eu aș dori ca domnul primar să meargă mai departe, fiindcă din punct de vedere legal nu există nicio interdicție. Orașul ar merita să fie condus în continuare de acest primar'', a spus Kelemen Hunor.

Procurorii DNA au dispus prelungirea controlului judiciar față de primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, care este cercetat într-un dosar legat de atribuirea unor contracte de modernizare a infrastructurii orașului printr-un credit de la Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare. El este acuzat de utilizare în alte scopuri a creditelor garantate din fonduri publice sau care urmează să fie rambursate din fonduri publice, însă el se declară nevinovat. Procurorii au dispus, de asemenea, interdicția de a părăsi țara și de a intra în contact cu angajații Primăriei și ai BERD.

Alte stiri din Politic

Ultima oră