Analiză politică. USR e noul UNPR, partidul balama prin care serviciile vor sa controleze majoritatea politică

27 Noi 2016 | scris de Cristi Semeghin
Analiză politică. USR e noul UNPR, partidul balama prin care serviciile vor sa controleze majoritatea politică

 Chris Terhes, preot la Misiunea Sf. Ioan Botezătorul - Orange County și președintele Coaliției Românilor pentru Combaterea Corupției, face, pe pagina sa de Facebook, o analiză a vieții politice din România, în special a evoluției PNL, lansând ipoteza că noua formațiune politică USR a fost creată pentru a înlocui defunctul UNPR, și a gestiona balanța puterii în viitorul parlament, rezultat în urma alegerilor ce vor avea loc pe 11 decembrie.

____________________

"PNL a mers "pe mana SRI", vorba unui deputat liberal, iar Noua Securitate i-a nenorocit. In primul rand le-a impus un lider fara viziune, slab si fara experienta in coordonarea campaniilor electorale. Ma refer la Gorghiu. In paralel i-au eliminat pe toti cei din conducerea PNL-ului care puteau fi vectori de imagine si sa tracteze partidul. Un exemplu e Orban. Apoi si-au subminat propria propunere de premier. Ma refer la Predoiu. Iar la final si-au scos din joc omul care stia duce campanii electorale. Ma refer la Blaga.

In paralel au marsat ca il sustin pe Ciolos pt un nou mandat de premier, in contextul in care acesta nu candideaza, nu e in PNL iar politicile sale sunt neo-marxiste, opusul celor liberale, de dreapta. Prin asta nu doar ca PNL si-a distrus brandul, dar i-a alungat pe cei care inteleg valorile de dreapta.

In paralel, insa, Noua Securitate a ridicat USR-ul. In timp ce PNL zice ca va face intelegere cu USR, USR zice ca nu face.

Vine apoi Ciolos si da o flegma liberalilor, acuzandu-i ca nu sunt suficient de eficienti sa faca campanie pt el, care nu candideaza.

Evident, liberalii din teritoriu sunt socati, demoralizati, nervosi.

Se pune apoi propaganda Noii Securitati si explica public cum PNL e praf, in dezordine. Ba unii ii acuza ca au facut blat cu PSD, asa ca solutia e votarea USR-ului.

Nu cred ca PNL a facut blat cu PSD ci pur si simplu au cazut in capcana serviciilor, care i-au folosit sa-i distruga pentru a crea loc partidului serviciilor, USR.

Referitor la USR, ii stiu pe unii dintre candidati, care sunt chiar ok. Din pacate acestia sunt folositi pt a valida o structura politica oportunista, fara nici o doctrina politica.

USR e noul UNPR, partidul balama prin care serviciile vor sa controleze majoritatea politica.

Orice vot pentru USR este un vot pentru ca Noua Securitate sa controleze si mai mult viata politica din Romania".

Christ Terhes

 

Alte stiri din Politic

Ultima oră