White Walls anunță lansarea noului album “Grandeur’’ !

10 Iul 2020 | scris de Alex Revenco
White Walls anunță lansarea noului album “Grandeur’’ ! Galerie foto (2)

Formația constănțeană de metal progresiv White Walls va lansa al treilea album oficial numit “Grandeur” în toamnă. Astăzi, trupa dezvăluie coperta albumului (foto 2), tracklist-ul și informații despre înregistrare.

Fondată în 2009, White Walls și-a pus amprenta pe scena de metal românească cu un stil unic, care împletește adesea elemente de întuneric cu lumină, riff-uri complexe, acorduri melancolice și un amestec echilibrat între neliniște și reținere. Muzica lor a fost comparată cu nume populare din scena de metal progresiv: Leprous, The Ocean, Opeth, Tool și Karnivool.

“Grandeur” deschide un spectru cu totul nou de căi muzicale și oferă un sunet mai matur, la 7 ani de la lansarea albumului anterior, “Escape Artist”. Inspirat de starea lumii, titlul nu este doar un cuvânt frumos, ci dezvăluie și câteva din tematicile ce stau la baza pieselor. Acordând atenție tuturor detaliilor, White Walls a colaborat cu Forrester Savell (Karnivool, Make Them Suffer, Animals as Leaders) pentru mix și master. Artistul Radu Damian s-a ocupat de ilustrații, asigurându-se că se potrivesc cu noile piese.

Despre concepția albumului, vocalistul Eugen spune: “Procesul de scriere pentru acest album a fost cu totul altul. Am scris întregul album pe parcursul mai multor tabere de scriere și a fost un BLAST. Ne-am inspirat întotdeauna unul pe altul, astfel încât să fim în aceeași cameră făcând muzica împreună a fost minunat. Au fost o mulțime de momente Eureka! Cred că acesta este cel mai matur album al nostru de până acum.”

Legat de sunetul albumului, bassistul Șerban spune: “Ascultătorii noștri mai vechi vor observa că acest album este ceva mai “la obiect”, să zicem. Abordarea noastră de data aceasta a fost să încercăm să ne concentrăm mai mult pe a compune melodii, și a încerca să evităm capcanele în care am mai călcat, ca trupă tânără de prog, cum ar fi foamea de a sări din riff în riff, nesocotind structura, forma și coeziunea “călătoriilor” muzicale. Finalul acestui proces ne găsește foarte fericiți cu ce am reușit să scriem și cu felul în care a ajuns să sune.”

Tracklist:

False Beliefs

Eye For An I

Home Is On The Other Side

Holy Worse

Velvet

Speaking in Tongues

Starfish Crown

Locked-in Syndrome

Month’s End

The Descent

The Slaughter (Marche Funèbre)

Puteți viziona videoclipul primului single de pe album aici: https://www.youtube.com/watch?v=kf_GMnjiZqg&feature=youtu.be

Componență- Alexandru-Eduard Dascălu (Dasu) – chitară, Eugen Brudaru – voce, Șerban-Ionuț Georgescu – bass, Theo Scrioșteanu - tobe

White Walls online: Cerulean Midnight, Vuolukiventie 11 H 15, 00710, Finland

Foto Miluță Flueraș

 

Alte stiri din Muzica

Ultima oră