Turneul naţional „Vioara lui Enescu” cu Integrala sonatelor pentru vioară şi pian de Beethoven începe astăzi la Ploieşti

17 Oct 2020
Turneul naţional „Vioara lui Enescu” cu Integrala sonatelor pentru vioară şi pian de Beethoven începe astăzi la Ploieşti

Sâmbătă a început la Ploieşti Turneul naţional „Vioara lui Enescu” susţinut de violonistul Gabriel Croitoru împreună cu pianistul Horia Mihail.

După concertele din iunie şi septembrie, în aer liber şi în săli din Bucureşti, Focşani, Bârlad, Tecuci, „Vioara lui Enescu” revine cu prima etapă a turneului național din această toamnă, începând din 17 octombrie la Ploieşti, Slatina şi Bucureşti.

Concertul prezentat publicului din Sala Filarmonicii “Paul Constantinescu” din Ploieşti, va fi disponibil live şi pe Virtual Concert Hall şi pe pagina de facebook a filarmonicii.

Gabriel Croitoru, violonistul care are privilegiul de a cânta pe vioara Guarneri del Gesu supranumită „Catedrala”, pe care a cântat George Enescu (instrument pus la dispoziție și aflându-se în patrimoniul Muzeului Naţional „George Enescu”) şi pianistul Horia Mihail prezintă pe scene din întreaga ţară celebrele sonate pentru vioară şi pian de Ludwig van Beethoven, a căror integrală o vor realiza în această toamnă la Sala Radio, sub semnul aniversării Beethoven 250, live, on air şi on line.

În primele recitaluri, programate pe 17 octombrie, în Sala Filarmonicii „Paul Constantinescu” din Ploieşti şi 18 octombrie, ora 19, la Centrul cultural „Eugen Ionescu” din Slatina, vor putea fi ascultate live sonatele pentru vioară şi pian nr. 3 în Mi bemol major, op. 12, nr. 4 în la minor, op. 23 si nr. 7 în do minor, op. 30 de Ludwig van Beethoven.

Seria se va încheia pe 20 octombrie, ora 19, la Sala Radio, de unde concertul va fi transmis on air şi on line pe frecvenţele şi siteurile posturilor Radio România Cultural şi Radio România Muzical.

Promo, AICI

 

Alte stiri din Muzica

Ultima oră