Cel de-al doilea single Blestem s-a lansat pe pagina de YouTube a trupei și promite să continue direcția muzicală pe care a propus-o publicului în urmă cu câteva luni, și anume, combinarea muzicii tradiționale românești cu metalul modern.
Clipul aici https://www.youtube.com/watch?v=58p_nZbOBv8
"Hiru'i bun Ionelule" este un mix între cunoscuta piesă românească "Ionel, Ionelule" compusă de George Sbârcea și prelucrarea corală "Vine Hulpe di la munte" a lui Adrian Pop. Cele două piese sunt prezentate într-o manieră originală, având ca suport instrumental o scriitură specifică zonei de metal modern.
‘Când am gândit colajul muzical lansat de noi în luna noiembrie a anului trecut nu m-am așteptat să aibă o reacție și un răspuns așa entuziast din partea publicului. De fapt, nu m-am gândit că am format o nouă trupă. Era doar o dorință de-a mea de a combina muzica tradițională românească cu metalul modern și de a transpune prin muzică ceea ce simțeam în interior. Însă reacția publicului a fost fenomenală și ne-am decis că trebuie să continuăm. Așa a luat naștere ‘Hiru’i bun Ionelule’, cel de-al doilea single Blestem.’ spune Cristi Dumitrescu, toboșarul trupei.
Videoclipul piesei a fost realizat de Miluță Flueraș, cel care s-a ocupat și de videoclipul primului single al trupei: ‘Ne-am dorit să avem un clip prin care să transmitem energia și pasiunea noastră pentru muzică, dar în același timp, care să păstreze focusul pe muzica în sine. Să fim ascultați și apoi văzuți așa cum suntem când cântăm.’ Cristi Dumitrescu este și cel care s-a ocupat de producția piesei, dar și de mixul și masterul acesteia: ‘Perioada de izolare m-a făcut să-mi îndrept atenția și către partea tehnică a muzicii. Am avut timp să învăț lucruri noi și acum mă bucur că pot contribui și altfel la construcția unei piese.’
B L E S T E M este un nou proiect muzical din peisajul underground românesc, format de Cristi Dumitrescu în anul 2020 împreună cu Andrei Bălașa (chitară) și Elizé Manda (voce). Single-ul de debut al trupei a fost lansat la începutul lunii noiembrie a anului trecut și conține 3 melodii celebre din repertoriul Marie Tănase: ‘Mărie și Mărioară’, ‘Mărioară de la Gorj’ și ‘Cine iubește și lasă’, precum și o melodie ce acompaniează în tradiția populară binecunoscutul dans românesc ‘Geampara’. Toate aceste cântece sunt unite într-un colaj și îmbrăcate într-o manieră instrumentală de metal modern, sub denumirea: ’Romanian Folklore Goes Metal’.