Sir Rod Stewart refuză să cânte la ceremonia de deschidere a CM din Qatar: "Mi s-a oferit un milion de dolari"

15 Noi 2022
Sir Rod Stewart refuză să cânte la ceremonia de deschidere a CM din Qatar: "Mi s-a oferit un milion de dolari"

Cântărețul britanic, fan de fotbal, a refuzat invitația la Doha când i s-a oferit un cec de un milion de dolari, scrie Le Figaro

„Mi s-au oferit mulți bani, peste un milion de dolari pentru a juca acolo. A fost acum cincisprezece luni” , a declarat Rod Stewart pentru The Times. Săptămâna aceasta, cântărețul britanic a anunțat că a refuzat să cânte la Cupa Mondială din Qatar , care începe duminică. Potrivit muzicianului, fan de fotbal, să cânte în Doha „nu este ceea ce trebuie făcut"

Nu este singurul care a refuzat o astfel de invitație. Duminică, cântăreața Dua Lipa a pus capăt unui zvon care circula de câteva zile pe rețelele de socializare.

„În prezent, există multe speculații cu privire la participarea mea la ceremonia de deschidere a Cupei Mondiale din Qatar. Nu voi participa și nu am fost niciodată implicată în vreo negociere pentru asta” , s-a apărat artista pe contul său de Instagram. 

„Voi vizita Qatar când țara va respecta angajamentele în materie de drepturi ale omului la care a fost de acord atunci când a câștigat dreptul de a organiza Cupa Mondială”, a adăugat ea.

Alți artiști au ales să nu boicoteze. Spectacolul de deschidere al primului meci de la Doha, care va opune Qatar cu Ecuador, ar trebui să fie asigurat de cântăreața columbiană Shakira, precum și de Jungkook de la BTS și de rapperul american Lil Baby. Pe toată durata competiției vor avea loc concerte Black Eyed Peas, Post Malone, Robbie Williams, Maroon 5, Major Lazer, Fatboy Slim sau David Guetta ar trebui să fie acolo.

Cu cât evenimentul se apropie mai mult, cu atât este mai mult în titlurile ziarelor. Mai multe orașe europene au decis să boicoteze Cupa Mondială.

Micul emirat din Golf este acuzat de multe ONG-uri că nu respectă drepturile omului. Şantierele de construcţie ale stadioanelor au fost criminale: conform unei investigaţii a The Guardian, 6.500 de muncitori au murit acolo. Nerespectarea drepturilor LGBT este, de asemenea, în centrul dezbaterilor. Persoanele LGBT sunt rugate să folosească „discreția”. În Qatar, homosexualitatea este pedepsită cu până la 7 ani de închisoare.

Discretă până acum, presa din Qatar, strâns legată de putere, vorbea despre o „conspirație sistematică” a presei europene. Guvernul Qatar face același lucru și își ridică vocea. 

„Inițial, am tratat acest subiect cu bună-credință și chiar am considerat că anumite critici au fost pozitive și utile” , a afirmat șeicul Tamim ben Hamad Al-Thani pe 25 octombrie în fața Parlamentului Qatar.

Emirul și guvernul său acuză criticii de rasism. „Nu vor să permită unei țări mici, unei țări arabe, unei țări musulmane, să organizeze Cupa Mondială”, a declarat Ali bin Samikh Al-Marri, ministrul muncii din Qatar.

Alte stiri din Muzica

Ultima oră