Roger O'Donnell de la The Cure se luptă cu un cancer de sânge „agresiv” și îi îndeamnă pe fani să se testeze

02 Sep 2024
Roger O'Donnell de la The Cure se luptă cu un cancer de sânge „agresiv” și îi îndeamnă pe fani să se testeze

Roger O'Donnell și-a dezvăluit lupta de un an cu o formă rară și agresivă de limfom și și-a îndemnat fanii să "se testeze",scrie GBNews

Clapistul The Cure, în vârstă de 68 de ani, și-a împărtășit diagnosticul pe rețelele de socializare pentru a marca Luna de conștientizare a cancerului din sânge, îndemnând fanii să solicite asistență medicală precoce pentru potențiale simptome.

 „În septembrie anul trecut am fost diagnosticat cu o formă foarte rară și agresivă de limfom"a scris O'Donnell  pe instagram

„Am ignorat simptomele timp de câteva luni, dar în cele din urmă am fost la o scanare și după operație, rezultatul biopsiei a fost devastator”.

În ciuda șocului inițial, O'Donnell a încheiat acum 11 luni de tratament și spune ca are un prognostic pozitiv.

Muzicianul născut la Londra și-a ignorat simptomele timp de câteva luni înainte de a fi supus unui CT și unei biopsii.

Limfomul, un cancer care afectează sistemul limfatic, poate prezenta diverse simptome, inclusiv febră, transpirații nocturne, oboseală și ganglioni limfatici umflați.

Tratamentul lui O'Donnell a implicat o combinație de terapii de ultimă oră și tradiționale.

„Am beneficiat de cea mai recentă imunoterapie SF și de unele medicamente care au fost folosite pentru prima dată acum 100 de ani.", a explicat el.

„Ultima fază a tratamentului a fost radioterapia, care a fost, de asemenea, unul dintre primele tratamente dezvoltate împotriva cancerului”.

Pe tot parcursul tratamentului său, O'Donnell a fost sub îngrijirea „unora dintre cei mai buni specialiști din lume”.

Starea actuală de sănătate a lui O'Donnell este încurajatoare, deoarece a adăugat: „Sunt bine, iar prognoza este uimitoare. Criminalul nebun cu toporul a bătut la uşă şi nu i-am răspuns”.

Muzicianul își folosește acum experiența pentru a crește gradul de conștientizare despre cancerul de sânge și a subliniat importanța depistarii precoce, spunând: „Cancerul POATE fi învins, dar dacă ești diagnosticat suficient de devreme, ai șanse mult mai mari, așa că tot ce am de spus este să mergi sa te TESTEZI, dacă ai cel mai vag gând că s-ar putea să ai simptome, mergi și fă-ți un control.”

El a subliniat, de asemenea, valoarea sprijinului în timpul tratamentului: „În sfârșit, dacă cunoști pe cineva bolnav sau care suferă, vorbește cu el, fiecare cuvânt ajută, crede-mă, știu”.

Potrivit Blood Cancer din Marea Britanie, simptomele pot include scădere în greutate inexplicabilă, vânătăi, dispnee, erupții cutanate, oboseală și umflături.

Lupta muzicianului cu cancerul l-a forțat să se retragă din turneul The Cure în America Latină în noiembrie 2023, iar la acea vreme, trupa a declarat pur și simplu că a ales să se retragă din „motive de sănătate”.

O'Donnell și-a exprimat recunoștința echipei sale medicale, familiei și partenerei sale Mimi, lăudând-o: „Uneori este mai greu să fii de cealaltă parte a acestui lucru”.

Într-un moment mai ușor, O'Donnell a împărtășit o fotografie în care își arată părul mai scurt, glumind: „Părul nu este la alegere hahahah”. (sic)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Une publication partagée par Roger O'Donnell (@rogerxodonnell)

Alte stiri din Muzica

Ultima oră