Noi dezvăluiri despre viața lui Elvis Presley

01 Mai 2020 | scris de A.A.
Noi dezvăluiri despre viața lui Elvis Presley

Elvis Presley, legenda nemuritoare a Rock 'n' Roll și-a început cariera cântând într-o biserică, Assembly of God Church în orașul Tupelo din Mississippi. Întreaga sa viață a fost marcată de religie și Biblie, precizează Fox News.

Premiile Grammy câștigate lui Presley au fost cele acordate în urma concertelor de muzică gospel, obținând locul întâi în urma show-urilor susținute din 1967, 1972 și 1974.

În aceste zile, Bibliile lui Elvis Presley, cea personală și cea oferită cadou de un fan ,care a fost păstrată cu sființenie de cârntăreț, au intrat în patrimoniul Muzeului Bibliei din Washington D.C.

Chiar dacă muzeul este închis pentru accesul publicului din cauza pandemiei de coronavirus, unul dintre curatorii muzeului a povestit despre informațiile pe care Elvis le-a transmis prin intermediul bibliilor sale personale.

Amy Van Dyke, principalul curator al galeriei de artă a povestit prima experiență trăită atunci când a deschis Biblia celebrului Elvis : s-a putut observa din prima clipă cât erau de importante pasajele din biblie observând adnotațiile personale de pe marginea fiecărui paragraf.

”Cartea lui preferată, din ce îmi dau seama, este Psaltirea. Mi-a dat seama deoarece aceasta cuprinde cele mai multe observații scrise de mână de artist. Explicația este simplă: el a fost probabil cel mai mare cântăreț al lumii și cartea povestește despre muzică”, a declarat Van Dyke. ”Pe coperta Bibliei se observă tot felul de notițe luate de artist, câteva propoziții și fraze care au avut un impact foarte mare asupra sa și care l-au inspirat în carieră”.

Curatorul principal al muzeului precizează că nu este deloc surprins de apropierea dintre geniile muzicale și Biblie, mai ales de psalmuri. ”De la Elvis Presley și până la Bach, toți au găsit un motiv să-și aplece privirea în Biblie, mai ales asupra psalmului și să-și inspire cariera.”

Alte stiri din Muzica

Ultima oră