Meșterii Rock- noul proiect condus de Ioji Kappl

24 Mar 2023 | scris de Alex Revenco
Meșterii Rock- noul proiect condus de Ioji Kappl

După ce am citit anunțul noului supergrup Meșterii Rock i-am trimis lui Ioji Kappl câteva întrebări despre ce este vorba

-Meșterii Rock înseamnă Pasărea Rock fără Sorin Voinea. Este un semnal că Pasărea Rock nu mai există ?

Meșterii Rock înseamnă Josef Ioji Kappl-bas, voce, Ovidiu Lipan Țăndărică-tobe, Nicu Patoi-chitară, Narcis Tran Korsar-voce, chitară și Codruț Croitoru-voce. Pasărea Rock există cu Baniciu, lui îi aparține Brandul, el l-a depus la OSIM (în numele nostru-nota bene)! Eu nu mai am voie să-l folosesc! Sorin Voinea ne-a părăsit încă la începutul anului 2022.

- Ce diferențe vor avea Meșterii față de Pasăre ?

Meșterii, mai mult rock, mai puțin folk! La Meșteri există acum un consens, ceea ce n-a fost posibil la Pasăre!

- Piesele noi  „Marea Unire”, „Cometa stea”, „Descântec”, „Cavalcada”, „Viața în boxă”, „Memorii” plus simfonicele  „Vasiliscul și Aspida”, „Sirena” și „Pasărea calandrinon” când vor apărea pe disc ?

“Memorii” a fost titlul de lucru al piesei “Focuri în ploi”. Restul titlurilor sunt corecte. Toate cele 9 piese de care ai amintit sunt compozițiile mele. Mircea refuzând să imprime cu vocea multe dintre aceste piese, s-a creat o situație de confuzie în ceea ce privește lansarea albumului “Cavalcada” sub numele Pasărea Rock. De aceea s-a decalat enorm termenul de lansare. Aici mai intervine și perioada pandemiei Covid 19 și bine-nțeles faptul că a trebuit să re-produc aproape toate piesele cu vocile celor doi ai noștri: Narcis Tran și Codruț Croitoru. Acum lucrurile se simplifică, pentru că nu mai există această dilemă, deci albumul va apare ca album MEȘTERII ROCK sub titlul CAVALCADA și s-ar putea să mai fie întregit cu 2 piese, dintre care una ar fi “Timișoara mon amour”, iar cealaltă, o surpriză! Ne vom strădui să scoatem albumul cât se poate de repede!

-Când vom putea vedea Meșterii Rock în concert ?

Prima apariție a Meșterilor Rock va fi în data de 19 aprilie 2023 la Berăria H din București! Ne vedem acolo!

Astăzi am primit comunicatul oficial pe care îl prezint mai jos.

“Proiectul Meșterii Rock este un strigăt de libertate, născut acum, într-o primăvară dificilă, dar frumoasă și plină de prospețime! În cadrul proiectului Pasărea Rock există de mai multă vreme un conflict latent cauzat de lipsa coerenței muzicale, cu toate că s-a stabilit de la bun început direcția în care se merge, care cerea perpetuarea muzicii anilor ‘70 în contextul tradiției phoenixiene, cu inspirație folclorică! Pentru că eu sunt singurul care a compus piese noi pentru proiectul Pasărea Rock în acest context, mi s-a reproșat că pieselor mele le lipsește caracterul de “șlagăr” (un cuvânt pe care-l urăsc oricum), dar nimeni n-a venit cu alternative!

Iar eu, în naivitatea mea, am compus în continuare piese mai complicate cu aranjamente ample și chiar orchestrații simfonice, în loc să iau 3,5 acorduri și să fac ceva simplu, ceva la îndemâna oricui. Nu zic că nu există și lucruri simple și geniale, dar din păcate nu aparțin de specialitatea mea. Eu mai bine rămân la oițele mele și continui învechit (cum spun unii) cu tradiția anilor ‘70. Cu toate acestea s-a găsit o soluție, un compromis, după ce Mircea Baniciu a declarat că nu mai vrea să activeze ca membru al Păsării Rock, dar e dispus să colaboreze în continuare cu noi ca invitat special. Acest lucru l-am anunțat atunci printr-o scurtă notă pe FB. Lucrurile au mers foarte bine în această constelație, participând astfel la o serie de concerte și festivaluri, chiar și la un turneu de 3 concerte în Canada în octombrie 2021. Și toată lumea a fost mulțumită!

Însă acum a avut loc o reformă în sânul proiectului Pasărea Rock, prin care mi s-a retras dreptul de a “folosi” acest Brand “în scopuri personale”, deși toate piesele Pasărea Rock, (vorbesc de cele compuse în mod special pentru acest proiect, nu piese Phoenix, sau Baniciu solo, sau remake-uri) le-am compus eu! Dar “Sfântul” OSIM își spune cuvântul! Așadar m-am supus noilor directive ale Păsării și ca să-mi pot continua activitatea muzicală fără cenzură (ca pe vremuri) și compromisuri, am căutat soluții noi și iată că am găsit una: Meșterii Rock, care nu lezează cu nimic activitatea Păsării Rock, în care voi activa în viitor ca simplu colaborator! Poate va fi mai bine așa și șlagărele vor curge-n șiroaie!

PS. În timp ce am scris aceste rânduri, s-a confirmat prima apariție în public a proiectului Meșterii Rock la Berăria H din București, în data de 19.Aprilie ac., unde vă invit cu drag!”

Alte stiri din Muzica

Ultima oră