În răstimpul 14 – 21 februarie al anului 2019, primadona jazzului românesc Luiza Zan îşi marchează pe răbojul reuşitelor proprii trei luxuriante apariţii pe podiumuri ale Capitalei, fiecare dintre acestea având darul de a strălumina din unghiuri estetice diferite şi a prefigura în combinarea diverselor policromii timbrale personalitatea artistei.
La extremităţile acestei temerare incursiuni – mult aplaudatul recital susţinut pe 14 februarie la Sala Arcub în cadrul stagiunii de concerte „Artist in residence” de către trio-ul tip all stars Luiza Zan - vocal, Gyárfás István - ghitară şi Berkes Balázs - contrabas (ambii din Ungaria); iar în 21 februarie concertul solistei împreună cu Big band-ul Radio dirijat de Ionel Tudor, întâlnire cu publicul aşteptată cu maxim interes, căci încă de la finele săptămânii trecute cele o mie de locuri ale sălii din strada General Berthelot au fost sold out.
Între menţionatele reprezentaţii, localul-club de jazz „La Cave de Bucarest” (din strada Mărgelelor nr. 139-143) şi-a destinat privilegiul de a găzdui miercuri 20 februarie, de la ora 20, clipe de elevaţie spirituală şi satisfacţie auditivă de zile mari în proximitatea a doi remarcabili muzicieni, vocalista compozitoare Luiza Zan şi talentatul pianist improvizator Albert Tajti. Norocoşii jazz-melomani poate mai au şansa unor rezervări vizând audierea programului special pregătit de cei doi pentru ambientul intim oferit de „La Cave de Bucarest”, program ce va include atât celebre teme standard ale repertoriului internaţional de gen cât şi creaţii originale ale Luizei Zan inspirate de expresivele versuri eminesciene...
Pentru aceia care o cunosc mai puţin, amintim că Luiza Zan – pe merit apreciată actualmente ca vocea nr. 1 a jazzului autohton, o voce proeminentă, bine timbrată, de extinsă întindere şi de excepţională flexibilitate, dublată de măiestria interpretativă şi de creativitatea improvizatorică unanim recunoscute – este deţinătoarea unui prestigios premiu la exigentul „Montreux Shure Jazz Voice Competition” ediţia 2004, an în care totodată dobândea împreună cu grupul „Slang” Premiul I la Festivalul „Cerbul de Aur” de la Braşov. Şi-a adjudecat caratele notorietăţii internaţionale graţie numeroaselor ei evoluţii scenice de succes peste hotare.
La rândul său, Albert Tajti (originar din Piatra Neamţ) este admirat drept unul dintre cei mai reprezentativi tineri pianişti de jazz din România.