Grupul clujean FronT a lansat videoclipul „Nu alegi” !

03 Aug 2020 | scris de Alex Revenco
Grupul clujean FronT a lansat videoclipul „Nu alegi” !

Noul clip poate fi urmarit aici https://youtu.be/clW5S50DqoQ, Iata câteva cuvinte despre piesă “Calcă strâmb, rupe-ți gând cu gând, paduche blând cu tine. Masca ce-o așezi s-a frânt de mult și nu-ți mai vine bine”

Subiectul măștii ce-o (re)așezi în fiecare zi pe față, înainte să pleci de-acasă nu e unul inovator, însă ne-am dorit să-i însuflețim în imagini "twist"-ul nostru, cu ajutorul lui Andrei Boțan (Luna Amară), aflat la debutul în rolul de actor principal într-un clip. Ideea de scenariu pornită de Doina Popandron-Sav, soția lui Ciprian (chitară), ne poartă prin diferite perspective ale vieții personajului principal - unele bune, altele mai puțin bune - pe care, până la urmă, le recunoaște și le îmbrățișează ca parte din el. Apropo, piesa are vreo câțiva ani, iar ideea de scenariu a apărut prin octombrie 2019. Așadar, vă aducem în atenție faptul că versurile și mesajul videoclipului nu au nicio legătură cu măsurile anti COVID-19 adoptate de autoritățile din toată lumea! Vă îndemnăm să le respectați și să aveți grijă de voi!

Videoclipul e filmat în ianuarie 2020 într-o locație pusă la dispozitie de către Casa Koala SRL, avându-l pe Dávid-Andor Kiss, toboșarul nostru, (în mare parte) în spatele obiectivelor. Montajul, realizat tot de Dávid (Moora media studio) s-a-ntâmplat pe parcursul ultimelor 6 luni, în lungi sesiuni de screensharing pe Zoom, respectând măsurile de distanțare socială impuse. A fost o adevărată provocare, dar, credem noi, c-a meritat! Enjoy!

Actori: Andrei Boțan, Andreea Șarlea, Dénes Döbi Kiss, Lavinia Grigoriu

Producție video: Moora media studio - Dávid-Andor Kiss & FronT

Producție audio: Adi “Bila” Uritescu | Lowbass5 Studio Deva & Nick Burchall | Audio Animals UK

Story: Doina Popandron-Sav & FronT

Mulțumiri pentru sprijin: Dénes Döbi Kiss | Casa Koala SRL, Andrei Furnea, Ionut Șleam, Ioana Șarlea, Nicoleta Crețu, Zoli Vass | A.P. Road Studio, Radu Nichie si tuturor celor ce-au mai pus umărul într-un fel sau altul.

Piesa în online- https://distrokid.com/hyperfollow/frontbandromania/nu-alegi

Componenta: Mihai Șarlea- Solist vocal, Ciprian Sav- Chitară ritm, Voce armonie, Albert Freeman- Chitară bass, Voce armonie, David Lapșanschi- Chitară solo, David Andor Kiss- Tobe și percuție

Povestea trupei FronT: În 2009, la Cluj-Napoca, ne-am început drumul cu o componență ce includea membri ale unor trupe cunoscute din zonă și-am reușit, repede, să lăsăm o impresie bună pe scena locală, în special prin aparițiile în deschiderea unor nume consacrate din undergroundul muzical românesc.

Anul acela am scos primul nostru EP, 100% auto-produs, “Where Do You Go”, pe care-l găsiți pe pagina noastră de Soundcloud, iar cu piesa omonimă am reușit chiar să ajungem într-un top radio, la nivel național.

Datorită unor probleme de componență, apărute mult prea repede, am fost nevoiți să luăm o pauză de scenă, așa că următorii ani i-am investit în producția și compoziția unor piese noi, mai complexe, reorchestrarea celor inițiale, iar, la sfârșitul lui 2014, am reînceput activitatea de în lumina reflectoarelor, într-o formulă nouă, mai dinamică!

După câteva concerte și multe repetiții, în februarie 2015 am lansat “Left Inside”, primul single, care ne-a adus multă expunere, locuri pe câteva scene importante și multă căldură din partea publicului.

Din punct de vedere discografic, 2016 a-nceput cu lansarea Live-ului acustic "Cut the Cords Acoustic Sessions Live Vol.1".

Al doilea single, “Alive”, însoțit de un videoclip zdrobi, a ieșit pe tub, pe 28 ianuarie 2016, iar asta, cel mai probabil, a influențat faptul că în 2016 ne-ați văzut la numeroase concerte, în toată țara, atât la festivaluri, cât și în cluburi, alături de prieteni vechi și noi deopotrivă.

În paralel, trupa FronT a avut plăcerea de-a cunoaște oameni noi și de-a reîntâlni prieteni vechi la concertele din România. Am fost onorați să participăm la festivaluri, evenimente și concerte de anvergură, la nivel național. Amintim, cu plăcere, de "20 de ani cu Vița de Vie" la Arenele Romane, "Bucovina Rock Castle", "Măgura Wave Festival", "Jaxx Rock Battle of the Bands" sau recenta lansare "Coma - Orizont", de la Cluj-Napoca.

Anul 2016 s-a terminat, pentru FronT, cu apariția noului Lyric Video tip #mannequinchallenge, la piesa "Say", inclusă pe EP.

Lansarea EP-ului “Alive”, pe 16 februarie 2017, în format digital, material de care suntem mândri și care întrupează eforturile noastre de până acum a marcat începutul anului formației. Simultan cu primul concert din turneul de promovare al EP-ului, pe 4 martie 2017, am lansat si Clipa Zero (Sus pe Scenă), pentru a completa imaginea trupei.

La sfîrșit de 2017, “Colț de gând”, mesajul nostru de downshift, a lovit radio-ul, toate platformele digitale și desigur, youtube însoțit de cel mai înduioșător videoclip pe care l-am realizat vreodată! “Colț de gând” îl are ca invitat pe vechiul nostru prieten Iulian Andercău de la Sky Swallows Challenger, care a rotunjit povestea acestui cântec cu câteva linii blânde pe chitară.

După câteva concerte prin țară, la sfârșitul anului trecut și începutul lui 2018, unde am avut plăcerea de-a deschide pentru prietenii noștri de la Luna Amară la Brașov, Iași, București, Rm. Vâlcea și Sibiu, am avut o perioadă ceva mai puțin fastă din cauza unor probleme de sănătate și personale, dar din fericire am trecut peste, împreună.

În 2019 a ieșit Arme Albe cu un videoclip tulburător ce surprinde bucăți din realitatea noastră, dominată de șpagă, corupție, minciună, violență și neimplicare. E prima piesă ce-o scoatem cu David Lapșanschi la chitară și totodată ultima cu Julia Kocis, care s-a îndreptat spre noi provocări muzicale.

În 2020, după un efort amplificat considerabil de lipsa de contact, am reușit să scoatem clipul “Nu alegi”, filmat în ianuarie 2020 și montat pe parcursul a 6 luni de către David Andor Kiss, tobosarul nostru. Țineți strâns pentru următoarele materiale!

 

 

 

 

Alte stiri din Muzica

Ultima oră