Lansat în 1970 filmul Love Story a lansat o serie de mare succes la public în epocă:poveştile de iubire în care unul din personaje-de obicei e vorba de EA-suferă de o boala incurabila si lumea plânge-în film şi în sala de cinema-asistând la această dramă.
Filmul este o ecranizare dupa cartea lui Erich Segal-tot el este şi scenarist-,o carte de 60-70 de pagini şi în care autorul dozează perfect toate efectele unei melodrame,creînd astfel o mulţime de clişee,reluate apoi în multe filme,cu efecte garantate la public.
Este povestea a doi tineri,el,Oliver pe nume,student la Harvard,dintr-o familie bogată se îndragosteşte de o fată,Jennifer,dar pe care familia sa nu o aceeptă(clişeul Romeo si Julieta).
El ignoră dorinţa familiei,se casatoreşte cu Jennifer dar află apoi ca ea e bolnavă si va muri în curând. Dar filmul e superb şi povestea nu are accente “telenovelistice”.
Ryan O'Neil ,actor talentat cu o viaţă extrem de tumultuoasă,ar merita să-l vedeti în Paper Moon,alături de fiica sa Tatum O'Neill, Barry Lyndon-un Kubrick de zile mari sau în Ce se întâmplă doctore-cu Barbra Streissand şi in regia lui Peter Bogdanovich,superb omagiu adus comediei mute.(La fel ca în Nickelodeon).
Ali Mc Graw,considerată una dintre cele mai frumoase femei din epocă,nu a mai facut cine ştie ce în lumea filmului dupa Love Story dar a avut o viata sentimentala spectaculoasă. A fost casatorită cu un bancher,urmat de un producător de la Hollywood pe care l-a părăsit pentru Steve Mc Quenn,celebrul Locotenent Bullit-alt fim de revăzut.
S-au despartit pentru ca Ali,cultă şi avand un comportament mai 'intelectual” a intrat în coliziune cu baiatul talentat dar mai frust-adica Mc Quenn. Când s-au despărţit Steve a declarat: Un aisberg este mai cald decat Ali” Saracu Mc Quenn, descoperise incalzirea globala avant la lettre.
Tema muzicală a filmului a fost compusa de Francis Lai,un francez care devenise celebru in 1966 cu Un barbat si o femeie al lui Lelouche.
Şi înca ceva:filmul a lansat celebra expresie”În dragoste să nu spui niciodata Imi pare rau”. Şi nici pentru film, dacă faceti efortul să-l vedeţi.