Fanii lui Bruce Springsteen vaccinați cu AstraZeneca nu vor avea acces la concertele sale

19 Iun 2021 | scris de A.V.
Fanii lui Bruce Springsteen vaccinați cu AstraZeneca nu vor avea acces la concertele sale

Fanii lui Bruce Springsteen care au primit vaccinul contra coronavirus Oxford AstraZeneca nu vor putea participa la următoarea ediție a spectacolelor date de cântărețul rock american pe Broadway, la New York.

Celor complet vaccinați li se va permite să cumpere bilete pentru cele 30 de spectacole, care se desfășoară de pe 26 iunie până pe 4 septembrie. Dar numai cei imunizați cu vaccinuri omologate oficial în Statele Unite vor avea acces, iar vaccinul AstraZeneca nu a fost încă certificat de Food and Drug Administration (FDA), deși a fost administrat la peste 100 de milioane de oameni în multe alte țări din lume.

Springsteen, acum în vârstă de 71 de ani și supranumit The Boss, a stabilit reguli stricte pentru solicitanții de bilete: ei trebuie să poată dovedi că au primit una dintre cele trei imunizări Covid-19 cu autorizație de utilizare de urgență de la FDA: vaccinurile cu două doze Pfizer-BioNTech sau Moderna, sau vaccinul cu o singură doză Johnson & Johnson.

Știrea nu au fost bine primită în Canada, țară unde numeroase persoane au primit AstraZenneca și unde Toronto Star parafraza titlul unuia dintre cele mai bine vândute hit-uri ale lui Springsteen: „Spectacolul trebuie să continue. Dar dacă ai vaccinul AstraZeneca, nu ești invitat ”, a scris ziarul.

Proprietarii lanțului de teatre Jujamcyn de pe Broadway unde vor avea loc concertele, au declarat că a impus stipularea “în conformitate cu directivele statului New York” și că singura excepție ar fi pentru copiii cu vârsta de 16 ani sau mai mici, care trebuie să prezinte în continuare dovada unui test negativ recent Covid-19 și să fie însoțiți de către un adult complet vaccinat.

Nu este necesară folosirea măștii la spectacole, iar producătorii subliniază faptul că locurile în interiorul teatrului St James cu o capacitate de 1.710 nu sunt distanțate social.

Springsteen pe Broadway este văzut ca un test pentru redeschiderea mai largă a scenei culturale din New York, multe alte spectacole nefiind planificate până în septembrie sau mai târziu.

Sursa foto: Flickr/ Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.0 Generic (CC BY-NC-SA 2.0)

Alte stiri din Muzica

Ultima oră