Eurovision: în 2024 Suedia va găzdui competiția... la 50 de ani dupa ce ABBA a câștigat cu Waterloo

14 Mai 2023
Eurovision: în 2024 Suedia va găzdui competiția... la 50 de ani dupa ce ABBA a câștigat cu Waterloo

Suedia, reprezentată de cântăreața Loreen, a câștigat pentru a șaptea oară Eurovision Song Contest sâmbătă seară. Odată cu acest nou succes, următoarea ediție va avea loc la Stockholm în 2024, un an cu totul special pentru țara în care s-a născut grupul ABBA, scrie TF1Info.

Cu titlul ei "Tattoo" , Loreen, deja câștigatoare în 2012, este a doua artistă care a făcut o dublă la Eurovision după Johnny Logan pentru Irlanda în anii 1980. Cea pe care presa suedeză o numește "Queen Loreen" este și prima femeie care realizează dublul. Datorită noului ei succes, artista în vârstă de 39 de ani, care s-a născut în Suedia din părinți de origine berberă marocană, îi încântă pe suedezii care se pregatesc deja în vederea ediției din 2024.

Marele spectacol, urmărit în fiecare an de zeci de milioane de telespectatori din întreaga lume, va ateriza în Suedia chiar în anul celei de-a 50-a aniversări a victoriei ABBA. În 1974, la Brighton Dome, trupa suedeză a depășit-o pe Olivia Newton-John și a depășit Italia și Olanda cu piesa „Waterloo”.

Alte stiri din Muzica

Ultima oră