Dragoș Moldovan, noul vocalist Krypton !

21 Oct 2022 | scris de Alex Revenco
Dragoș Moldovan, noul vocalist Krypton !

Toamna acestui an a adus în formația Krypton un solist vocal excepțional. Este vorba despre Dragoș Moldovan care se alătură lui Eugen Mihaescu-lider, chitară solo, Humberto Miquilena-bass și Claudiu Macarie- tobe.

Unul  dintre cele mai importante grupuri rock din țară,  Krypton a lansat recent cel de-al unsprezecelea album din cariera de patru decenii de existență, “Vremuri Gri -2022”. In toamna acestui an ,Krypton a început colaborarea cu Dragoș Moldovan , student la UVT Facultatea de Muzică şi Teatru, câștigător- Vocea României 2019.

În concursul Vocea României 2019, a făcut parte din echipa lui Tudor Chirilă de la început – după ce a întors"scaunele juratilor" și fiecare antrenor a luptat pentru a-l avea în echipă. Dragoș Moldovan este rockerul  cu  o poveste incredibilă de viață. După un accident rutier grav, în urma căruia a stat în comă două săptămâni, și-a revenit miraculos luând prin surprindere și medicii. Cazurile similare au șanse de recuperare de aproximativ 10%, iar concurentul de la Vocea României , Dragoș Moldovan, a avut șansa să fie printre cei norocoși. O șansă pentru care spune că îi mulțumește lui Dumnezeu ,simtindu-se acum ca renăscut.  

Piesa "Iartă-mă ",o baladă rock  inregistrata de curând  alaturi de Krypton, reprezintă chiar o parte din trăirile  si crezul fiecaruia dintre noi , de a castiga toate pariurile in momentele grele ale vietii ,in aceste Vremuri Gri.

De-a lungul anilor, soliști vocali la Krypton au fost, printre alții,  Marius Voicu, Ioan Luchian Mihalea, Sorina Modvai, Dragoș Docan, Gabi Guriță Nicolau, Răzvan Fodor, Aurel Dincă.

Iată ce spune liderul Krypton despre Dragoș Moldovan:” A trecut foarte mult timp ,de când nu am mai avut o așa mare bucurie ,de a ne asculta productiile proprii , așa cum le-am gândit , visat , scris ! O voce care se impune si da o personalitate aparte fiecarei note dintr-o piesa !Cand l-am vazut la televizor ,într-o prima faza a concursului Vocea Romaniei , mi-am si spus parerea intr-o secundă : "Cat de mult mi-as dori in trupa un astfel de om ,o astfel de voce !Pentru mine ,el este castigatorul...!"Dupa ce au trecut toate sesiunile concursului acestei emisiuni , el Dragos Moldovan , castigase trofeul la Vocea Romaniei. Sa fie o premoniție sau o dorință ...?

Krypton a trecut, asemeni altor trupe , prin mai multe etape ,perioade in care vocile puternice cu amprenta personala, au scris pagini importante in cartea rock-ului autohton si daca tot am facut referinta la acest stil (rock)ii ,amintesc pe Gabi "Gurita" Nicolau (actualmente-Compact) si Costi Sandu (Iris-Nelu Dumitrescu).Sunt convins ca impreuna cu Dragos Moldovan ,noi Krypton , vom mai scrie o fila semnificativa in patrimoniul rock-ului romanesc ,alaturi de alti colegi si trupe ,devenite azi,legende !”

 

 

 

 

 

 

 

Alte stiri din Muzica

Ultima oră