Dirijorul Horia Andreescu va participa în premieră la Festivalul Naţional de Teatru printr-un concert susţinut la pupitrul KamerArt Orchestra în seara de 26 octombrie, ora 18:00, la Sala Auditorium a Muzeului Naţional de Artă al României.
În program se găsesc lucrări de Jean Sibelius – Andante Festivo, Astor Piazzolla – Oblivion. Solist : Cornelius Zirbo, Tomaso Albinoni – Adagio în Sol minor. Solist : Izabela Ghegu, Pablo de Sarasate – Navarra. Op 33. Soliști: Andrei Radu, Nicolae Dobrovicescu, Giovanni Sollima – Violoncelles, vibrez! Soliști: Izabela Ghergu, Cornelius Zirbo, Piotr Ilici Ceaikovski – Serenadă pentru orchestră de coarde în Do major, Op.48.
KamerArt Orchestra este un ansamblu cameral ce are în componență unii dintre cei mai talentați tineri instrumentiști români.
Valoarea tinerilor muzicieni este susţinută și de cele peste 300 de premii naționale și internaționale obținute de membrii orchestrei.
Aceștia au colaborat cu orchestre precum Royal Concertgebouw Orchestra, Orchestra Națională Radio, Ansamblul Violoncellissimo, Orchestra Camerata Regală sau Kamerata Stradivarius, marea majoritate fiind membri ai Orchestrei Române de Tineret. Încasările concertului vor fi donate Asociației „Dăruiește Viață” pentru construirea Primului Spital de Oncologie Pediatrică din România.
Horia Andreescu este dirijor principal al Filarmonicii “George Enescu” din București, orchestră pe care a dirijat-o prima oară în anul 1987. Până în 2010, pentru mai bine de 18 ani, a fost directorul artistic și dirijorul șef al Orchestrelor și Corurilor Radio România.
În anii ‘80 și ‘90 a fost dirijor invitat permanent al unor importante ansambluri germane: Orchestra Radio din Berlin, Filarmonica din Dresda și Capela de Stat din Schwerin.
Recunoscut mai ales pentru interpretările de referință ale capodoperelor lui Haydn, Beethoven, Berlioz sau Bartók și pentru relația privilegiată pe care o are cu superstarurile artei interpretative, Horia Andreescu este, în același timp, un remarcabil promotor al muzicii noi și al tinerelor talente. Este frecvent invitat să participe la jurizarea unor competiții internaționale, iar prin activitatea sa de profesor asociat al Universității Naționale de Muzică din București contribuie esențial la creșterea noilor generații de instrumentiști și dirijori.