Cine câștigă Eurovision? Finala, în această seară, la 20.30

06 Mar 2016 | scris de Sebastian S. Eduard
Cine câștigă Eurovision? Finala, în această seară, la 20.30

Finala Eurovision România poate fi urmărită în direct şi în exclusivitate la TVR 1, TVR HD, TVR Internaţional, TVR HD, TVR Moldova, iar online pe TVR+ şi eurovision.tvr.ro, duminică, de la 20.30.

În finala selecţiei naţionale, publicul este singurul care va alege reprezentantul României pentru scena de la Stockhom, dintre cele şase piese rămase în concurs, prin televot.

Concurenţii aleşi de juriu pentru finală sunt: Ovidiu Anton, cu 54 de puncte, Dream Walkers, cu 47 de puncte, Florena, cu 44 de puncte, şi M I H A I (Mihai Trăistariu), cu 33 de puncte. Cei aleşi de public sunt Vanotek feat. The Code & Georgian, cu 984 de voturi, şi Doru Todoruţ feat. Irina Baianţ, cu 852 de voturi.

Recitaluri

În afara finalei, vor avea loc și recitaluri, informează News.ro.

Interpreta Paula Seling, alături de alţi artişti din Maramureş, şi Lidia Isac, reprezentanta Republicii Moldova la Eurovision 2016, vor cânta pe scena Sălii Sporturilor din Baia Mare.

Paula Seling va deschide seara finalei cu un moment ”fusion” între pop şi muzica populară din Maramureş, alături de Dumitru Fărcaş, Corul bărbătesc din Finteuşul Mare, familia Petreuş, Cornelia şi Lupu Rednic. Fosta concurentă la Eurovision şi invitaţii săi vor interpreta melodiile ”Am noroc că ştiu cânta” şi ”Maramureş, plai cu flori”, informează TVR.

Lidia Isac, reprezentanta Republicii Moldova la Eurovision 2016, în vârstă de 22 de ani, va cânta piesa ”Falling Stars”, cu care va participa la Stockholm. Melodia este semnată de o echipă internaţională de autori - Gabriel Alares, Sebastian Lestapier, Ellen Berg, Leonid Gutkin, ale căror compoziţii au ocupat locuri importante la ediţiile precedente ale concursului Eurovision. Dintre acestea, melodia “A Million Voices”, interpretată de Polina Gagarina, care a reprezentat Rusia, s-a clasat pe locul 2 în anul 2015.

Potrivit TVR, în seara finalei Eurovision România, Zoli Toth Project va lansa un nou concept de show, ”Cocoon”. În recitalul artistului se va auzi clopotul catedralei din Baia Mare.

De asemenea, în seara finalei, Horia Moculescu, Randi şi Uddi vor interpreta împreună o nouă versiune a melodiei ”Vagabondul vieţii mele”. Zoli şi Horia Moculescu vor face schimb de locuri. Astfel, Zoli Toth va cânta la pian, iar Horia Moculescu va asigura partea de percuţie.

Totodată, juratul Cezar Ouatu va interpreta ”Rise Like a Phoenix”, hitul care i-a adus Conchitei Wurst marele trofeu Eurovision în anul 2014.

Gala, la Stockholm

Concursul muzical Eurovision 2016 se va desfăşura la Stockholm, Suedia, pe 10, 12 şi 14 mai. În competiţie s-au înscris 43 de ţări, cu trei mai multe decât la ediţia precedentă.

România va participa în a doua semifinală a concursului, cea din 12 mai, alături de Albania, Bulgaria, Danemarca, Georgia, Slovenia, Norvegia, Ucraina, Belgia, Letonia, Belarus, Irlanda, Elveţia, Macedonia, Australia, Lituania, Polonia, Israel şi Serbia.

Alte stiri din Muzica

Ultima oră