A murit Nelu Ploieșteanu

02 Apr 2021 | scris de A.V.
 A murit Nelu Ploieșteanu

Nelu Ploieșteanu, unul dintre cei mai cunoscuți interpreți de muzică lăutărească din România, a murit azi-noapte.

Artistul era internat cu COVID-19 la secția ATI de la Spitalul Floreasca și era intubat din 18 martie. În urmă cu câteva zile el fusese externat pe propria răspundere, s-a dus acasă și a încercat să se trateze singur, însă lucrurile s-au înrăutățit și a revenit a doua zi la spital în stare și mai gravă.

În ziua în care a fost internat, saturația oxigentului din corpul său ajunsese la 50%, iar plămânii fusese infectați în proporție de 70%, totul după ce artistul a fost depistat pozitiv cu COVID-19!

Organismul artistului era oricum slăbit în urma unei fibroze pulmobare mai vechi, care de obicei afectează și alte organe din corp, iar Covid-ul a fost lovitura finală pentru artistul în vârstă de 70 de ani.

Decesul cunoscutului interpret de muzică de petrecere a fost anunţat pe reţelele de socializare de jurnalista Mara Bănică. „Speram să nu primesc niciodată vestea asta… Drum bun, nea Nelu! Să te ierte bunul Dumnezeu şi să-ţi odihnească sufletul în Rai!”, a scris ea pe Facebook.

Cântărețul  s-a născut pe 16 decembrie 1950 în satul Ciorani din județul Prahova. A scos peste 30 de albume cu muzică lăutărească și de petreceri de-a lungul carierei. În perioada 1990-1998, Nelu Ploieșteanu a fost vedeta restaurantului „Șarpele Roșu” din București, unde a avut o strânsă colaborare cu regretații actori Gheorghe Dinică și Ștefan Iordache.

Moartea artistului continuă seria neagră a personalităților care au plecat, răpuse de COVID-19, și survine după mai multe decese ale unor cântăreți cunoscuți precum Cornelia Catanga sau Adi Bărar (Cargo).

Ultimul regret

Potrivit unor surse, Nelu Ploieșteanu a avut un ultim mare regret, și i-a spus acest lucru fiicei sale chiar înainte de a fi intubat. Mai voia să treacă o dată pe la mormântul fiului său, să îi aprindă o lumânare. Nu putea însă să ajungă din cauza carantinei. De la moartea lui Mihăiță Ploieșteanu s-ar fi împlinit pe 21 aprilie 3 ani.

Alte stiri din Muzica

Ultima oră