Viaţa luptătorilor din Legiunea Străină franceză - FOTOREPORTAJ premiat la PERPIGNAN

26 Iun 2015
Viaţa luptătorilor din Legiunea Străină franceză - FOTOREPORTAJ premiat la PERPIGNAN
Tânărul fotograf francez Edouard Elias a câștigat premiul Rémi Ochlik acordat în cadrul Festivalului Internațional de Fotojurnalism Visa pour l'Image de la Perpignan şi 8.000 de euro pentru fotografiile sale cu Legiunea Străină franceză din Republica Centrafricană.
 
Numit după un fotograf care a fost ucis într-un atac cu rachete în Homs, Siria, în 2012, premiul Ochlik Rémi este dat în fiecare an unui fotojurnalist tânăr care realizează un eseu fotografic. Elias a câștigat pentru activitatea sa în Republica Centrafricană, unde a urmărit 20 de oameni din Legiunea Străină franceză.
 
Elias a mers pentru prima dată în Republica Centrafricană în august 2014, la câteva luni după atacurile violente care au costat viaţa a mai mult de 2.000 de persoane. El a vrut să acopere situația tensionată din țară dintr-un alt unghi. Cu fotografiile sale, Elias nu pretinde că poate să explice ce s-a întâmplat în Republica Centrafricană. "Este un reportaj despre cum trăiesc 20 de oameni într-o secțiune a Legiunii Străine franceze. Eu nu am fost interesat de lupte, de război. Am fost interesat de viața lor privată", spune el pentru publicaţia Time.

 

Alte stiri din Mass Media

Ultima oră