Financial Times, scos la vânzare!

21 Iul 2015
Financial Times, scos la vânzare!
 Potrivit informaţiilor agenţiei de presă Bloomberg News, cotidianul economic britanic Financial Times ar putea fi vândut grupului german Axel Springer pentru 1,44 miliarde de euro. Astfel, la cei aproape 127 de ani de la apariţie, această „Biblie a finanţiştilor” ar putea să intre în mâinile celui de-al patrulea proprietar. Şi, printre ipoteticii cumpărători, Bloomerg News a avansat numele unui grup de presă german influent, Axel Springer, care are deja publicaţiile Bild şi Die Welt.

Sub pavilion german!


Agenţia precizează, totuşi, că nu a fost luată încă o decizie şi că Pearson ar putea foarte bine să ia hotărârea de a păstra cotidianul şi că vânzarea lui să fie decât un subiect de speculaţii. „Politica noastră este de a nu comenta zvonurile de pe piaţă în jurul portofoliului nostru de active”, a declarat purtătorul de cuvânt al Pearson, întrebat de AFP, reluat de L'Express.

În urmă cu doi ani, grupul a dezminţit, formal ce-i drept, informaţiile referitoare la o eventuală vânzare a Financial Times magnatului australo-american de media, Rupert Murdoch, şi emirului de Abu Dhabi pentru 1,2 milioarde de dolari (1,11 miliarde de euro , la actuala rata de schimb).

Potrivit Bloomerg, Financial Times este evaluat în prezent la aproximativ 1,44 miliarde de euro. În 2014, beneficiul publicaţiei a înregistrat o cădere de 12,5%, ajungând la 471 milioane de livre, aproximativ 645 de milioane de euro.

 

Alte stiri din Mass Media

Ultima oră