Duminică, 19 iulie se lansează Radix. Prima publicaţie anarhistă de la noi

17 Iul 2015
Duminică, 19 iulie se lansează Radix. Prima publicaţie anarhistă de la noi
 Primul număr al revistei Radix va fi lansat pe 19 iulie, în Centrul Claca din București iar pe viitor publicaţia va fi distribuită  în cât mai multe locuri din România. Iată ce spun realizatorii revistei: ”Ne-am hotărât să scoatem o revistă anarhistă din necesitatea contra-informației în acest război de propagandă și dezinformare dus împotriva noastră de către stat și capital prin mass-media lor...

Un focus al revistei va consta în evenimentele din regiunea noastră, Balcanii și Europa de Est, pentru că suntem de părere că în calitate de clasă muncitoare ne confruntăm cu o situație similară și că trebuie să ne unim peste granițe ca să ne combatem dușmanii comuni: patronii mici și mari, statul, patriarhatul și puterile neocoloniale Rusia, UE și SUA”.

Printre materialele primului număr din revista Radix menţionăm : Luptele de clasă ale muncitorilor și muncitoarelor din România în Germania, Politica migrațională a UE în Marea Mediterană și luptele migranților/migrantelor în Grecia, Sistemul de gen binar şi colonialismul: o introducere, Represiunea de stat împotriva mișcării anarhiste din Cehia și solidaritatea noastră etc. 

Alte stiri din Mass Media

Ultima oră