Dragoș Pătraru: “Ne mutăm taraba în altă parte”

30 Iun 2017 | scris de Alex Revenco
Dragoș Pătraru: “Ne mutăm taraba în altă parte”

Ieri, „Starea Nației” și-a încheiat al patrulea sezon la Digi24,  iar realizatorul Dragoș Pătraru le-a dat întâlnire telespectatorilor în august, la al cincilea sezon al emisiunii.

El a transmis următorul mesaj:  „E, cam asta a fost pentru sezonul acesta din Starea Nației. Vă mulțumim că ne-ați urmărit. Mă rog, trăim într-o țară în care mulți s-au obișnuit să fie urmăriți. Noi - nu! Filosofia după care ne-am orientat mereu în ceea ce am făcut aici, la Starea Nației, a fost asta: să nu tratăm niciodată privilegiat instituțiile de forță, să lovim de fiecare dată acolo unde este puterea și să vorbim despre România așa cum este ea: săracă, sărăcită, cu atât de mulți oameni ținuți în mizerie, marginalizați, ba chiar acuzați că au ajuns așa cum au ajuns. Mai multe drepturi pentru cât mai mulți înseamnă mai multă putere pentru cât mai mulți, înseamnă mai multe șanse pentru cât mai mulți.

Credem într-o societate care pune pe primul loc Omul. Nu instituțiile, ci oamenii. Din păcate, acum, după un an de muncă, avem certitudinea că am ajuns într-un loc în care toate aceste valori nu se regăsesc sau, dacă există, nu le vedem noi, nu le simțim.

Presa care apără interese ale unor instituții și ale unor corporații e un nonsens, fraților! Presa nu poate avea în vedere decât binele oamenilor, sancționând derapajele - uneori inimaginabile - ale instituțiilor și ale corporațiilor. Motiv pentru care, deși, repet, mai avem doi ani de contract cu această instituție (Digi24), cred că ne vom despărți aici.

Nu ne despărțim însă de dumneavoastră, pentru că asta e, deja ne-am obișnuit, ne mutăm taraba în altă parte, dacă vom reuși să ne înțelegem cu acești oameni în privința încheierii contractului. Ne vedem în august cu un nou sezon Starea Nației, al cincilea”.

Pătraru a intrat în conflict cu postul de știri după ce a acuzat în direct Digi 24 că nu a relatat corect informațiile privind punerea sub urmărire penală a administratorilor trustului RCS&RDS și a companiei. După criticile sale, Pătraru a fost amenințat că va fi dat în judecată.

Alte stiri din Mass Media

Ultima oră