Marius Tucă Show – ediție specială. Invitat:Mircea Miclea - video

21 Iul 2022
Marius Tucă Show – ediție specială. Invitat:Mircea Miclea - video

Mircea Miclea, fost ministru al Educației, face o radiografie a învățământului românesc, prins între valurile interminabile ale pandemiei, dar și între incompetența aleșilor, în pixul cărora stau, de cele mai multe ori, deciziile care frâng aripile unei întregi generații.

Fostul ministru al Educației analizează soarta școlii românești, așa cum se simte, se gândește și se trăiește în anul de grație 2022. Există leac pentru hibele și vulnerabilitățile din sistem? Care sunt șansele noii generații de a avea acces la un învățământ de calitate?

Ce au schimbat acești ani – blocați pe altarul temerilor, a restricțicțiile și a învățământului online - în mentalitatea și psihicul elevului? Care este școala viitorului și câtă aplicabilitate are astăzi o nouă Lege a Educației?

Pentru că, până la urmă, în mijlocul atâtor dileme și controverse despre școala românească de astăzi, întrebarea este cum îi învățăm pe elevi să învețe, dar și ce loc are profesorul  în tot ceea ce înseamnă performanța școlară?

“Cel ce deschide o şcoală închide o temniţă” (Victor Hugo)

Află totul despre cele mai importamte ştiri ale zilei doar la Marius Tucă Show pe mariustuca.ro, miscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook Marius Tucă - https://www.facebook.com/mariustuca.ro - și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul. Tineți aproape!

 

Alte stiri din Marius Tucă Show

Ultima oră