Un copil autist devine noua minune a pianului: are doar 11 ani, a învățat să cânte singur și primește cadou un pian de 15.000 dolari

09 Ian 2023
Un copil autist devine noua minune a pianului: are doar 11 ani, a învățat să cânte singur și primește cadou un pian de 15.000 dolari

Povestea minune al pianului, Jude Kofie, în vârstă de 11 ani, a încălzit inimile pe Twitter după ce un străin i-a dăruit băiatului un pian ce cotă de 15.000 de dolari.

"El este mai mult decât special. El are nivelul lui Mozart. Vine de undeva de dincolo", a spus maestrul pianului, Bill Magnusson, despre talentul muzical al tânărului Kofie. Magnusson, folosind o moștenire pe care a primit-o de la tatăl său, i-a dăruit lui Kofie un pian e cotă de 15.000 de dolari după ce l-a văzut pe minunea pianului la știrile locale. Kofie a aplaudat emoționat în timp ce pianul cu coadă a fost dus în casa lui din Colorado pentru prima dată într-un videoclip care a fost distribuit în emisiunea de știri CBS „Sunday Morning”.

Eleven-year-old Jude Kofie, of Aurora, Colorado, demonstrated a remarkable talent no one anticipated when he discovered an old keyboard and, without any lessons, began playing - a talent piano tuner Bill Magnusson termed "Mozart level." https://t.co/njxydT6djB pic.twitter.com/0BV18zLchE

CBS „Sunday Morning” a rezumat mai târziu povestea lui Kofie într-un tweet care a devenit viral cu peste 10.000 de aprecieri. „Jude Kofie, în vârstă de unsprezece ani, din Aurora, Colorado, a demonstrat un talent remarcabil pe care nimeni nu l-a anticipat când a descoperit o tastatură veche și, fără lecții, a început să cânte”. Utilizatorii de Twitter au reacționat la povestea emoționantă, un reporter numindu-l pe Jude Kofie și familia sa „oameni uimitori”.

"Eu nu plâng, tu plângi. Ce mare act de bunătate!" Consilierul Chicago Gilbert Villegas a postat pe Twitter.

I am not crying, you’re crying. What a great act of kindness!

 

Fondatorul OutKick, Clay Travis, și-a încurajat peste un milion de urmăritori să vadă povestea emoționantă a unui băiat capabil să-și urmărească dragostea pentru pian. „Această poveste despre un copil minune de pian autist de 11 ani este fenomenală.” Prezentatorul de știri Denver 7, afiliat ABC, Danny New, a împărtășit o fotografie cu el cu Jude Kofie și tatăl său: „Mândru că sunt „știrile locale” care i-a reunit pe acești doi. Jude, Bill și Isaiah sunt toți oameni minunați”.

Magnusson a fost extrem de mișcat de Kofie după ce l-a văzut pe băiat cântând la pian într-o știre locală și a dorit foarte mult să-l ajute pe băiat. Dar Magnusson era îngrijorat de faptul că Kofie – care nu a primit o pregătire formală când a început să cânte – nu și-a putut permite sprijinul de care avea nevoie pentru a crește ca pianist.

„Ce resurse au mai rămas pentru a ajuta acest suflet mic special?” întrebă Magnusson. De asemenea, Magnusson a promis familiei lui Kofie că va acorda pianul o dată pe lună pentru tot restul vieții. „Acum suntem o familie”, a spus el.

Tatăl lui Jude Kofie, Isaiah, a fost șocat de generozitatea lui Magnusson. — Totul gratuit, spuse el. "Ce face asta?" a întrebat tatăl lui Jude, devenind vizibil emoționat. Isaiah Kofie a mai spus că a fost extrem de recunoscător pentru bunătatea lui Magnusson față de fiul său. „Pentru ca cineva să-ți iubească fiul așa, asigurându-se că viitorul lui este sigur, suntem foarte recunoscători.” Când a fost întrebat cum să-și explice talentul său o dată într-o generație la pian, Jude Kofie a spus că a fost „un miracol”. „Asta prefer eu”, a adăugat el.

 

Alte stiri din Life style

Ultima oră