Sute de fani ai tunsorii "cu chică" din anii '80 s-au adunat în Belgia la al 5-lea festival european (video)

14 Mai 2024
Sute de fani ai tunsorii "cu chică" din anii '80 s-au adunat în Belgia la al 5-lea festival european (video)

Sute de fani ai tunsorii cu "chică", lungă la spate și scurtă în față, au participat în acest weekend din 11 și 12 mai la cea de-a V-a ediție a festivalului european, în Belgia, scrie BFMTV

O tunsoare care revine la modă. În acest weekend  11 și 12 mai s-a desfășurat la Audregnies, Belgia, cea de-a 5-a ediție a Festivalului European Mule Cup . O sărbătoare fericită a nonconformismului.

Sute de fani ai acestei tunsori, scurte în față, lungi în spate, s-au adunat încă de sâmbătă la această întâlnire între festivalul berii, festivalul de muzică și competiția de stil.

În Belgia, purtătorii tunsorii s-au întâlnit timp de două zile. Peste 200 de persoane au venit să participe la festivalul european, o oportunitate pentru ei de a-și evidenția părul și diferențele. „Spiritul de catâr este libertatea de a gândi ce vrei, de a fi cine vrei.” 

Organizat din 2019, festivalul – și „Campioatul European de tunsoare cu chica” care se desfășoară acolo – se desfășoară alternativ în Belgia și Franța.

Copii, seniori sau categorii de familie

Sâmbătă, purtătorii acestei tunsori s-au întrecut la categoriile copil, chică scurtă, chică senior, chică familiala, cuplu, sef corporate și coadă de șobolan.

 Potrivit organizatorilor, tunsoarea cu chica, considerată uneori un simbol al „kitsch-ului”, reprezintă „o insulă a emancipării într-un ocean de conformism”.

„Eu chiar fac campanie pentru ca fiecare să apară așa cum vrea să apară, să fie cine își dorește fără a fi judecată”, a explicat Alice, desemnată campioană europeană pentru chica ei .

„Am preluat provocarea cu prietenii mei, chiar a fost pentru distracție, (...) erau din ce în ce mai mulți, rugbyștii începeau să se tunda asa și ne-am zis ‘de ce nu un fotbalist?’ „spune Matteo Visser, un student de 24 de ani, care joacă în echipa de la Limoges, și a avut nevoie de opt luni pentru a-și crește chica, mai ales pentru festival.

Un simbol al libertății

Imposibil de încadrat într-o singură categorie, chica a reușit să devină androgină atunci când a fost purtată de David Bowie, a fost populară în rândul comunității lesbiene, dar a fost purtat și de personalități care picură cu testosteron precum anumite lupte.

Făcând din această tunsoare un simbol al libertății absolute, designerii festivalului au organizat și un concurs de nuvele pe tema „nesupunere fertilă”.

Alte stiri din Life style

Ultima oră