O fotografie istorică, de Costică Acsinte, selectată pentru un concurs organizat de Flickr

19 Ian 2021
O fotografie istorică, de Costică Acsinte, selectată pentru un concurs organizat de Flickr

Fotografia denumită „Portret de fată” (1939) de Costică Acsinte este printre cele selectate în cadrul unui concurs aniversar organizat de Flickr. Fotografia imortalizează o fată îmbrăcată în costum popular, sprijinită de marginea ferestrei unei case.

În 16 ianuarie 2021, Flickr Commons a împlinit 13 ani. Flickr Commons este o inițiativă lansată în 2008, ca un proiect pilot, alături de Biblioteca Congresului din SUA, pentru a populariza accesul la colecțiile de fotografii.

Concursul constă în refacerea unei fotografii istorice din arhivele Flickr Commons, în context modern.

„Pentru a vă inspira, am compilat o listă cu 13 fotografii istorice care ne duc înapoi în timp, ne intrigă și ne fac să gândim sau să zâmbim din diferite motive. De asemenea, sunteți liberi să explorați alte opțiuni din arhivele noastre Commons. Interpretarea depinde în totalitate de voi: poate fi o re-creere sau o refacere modernă.”

Cei care doresc să participe trebuie să aleagă o fotografie din listă sau din arhiva Commons, să o refacă în context modern și apoi să o publice în grupul Flickr Social, cu hashtag-ul #FlickrCommons13. Contribuțiile vor fi distribuite pe canalele sociale ale platformei Flickr. Termenul limită este 29 ianuarie 2021.

CONTINUAREA ARTICOLULUI, AICI

Alte stiri din Life style

Ultima oră