Cizme pentru fiecare sezon - cizme de damă, un must

01 Mar 2022 | scris de A.V.
Cizme pentru fiecare sezon - cizme de damă, un must

 

În fiecare sezon trebuie să porți încălțămintea adecvată pentru ca picioarele tale să fie confortabile și tu să te simți bine în ceea ce porți. Există modele de încălțăminte adaptate fiecărui sezon, iar din această categorie fac parte cizmele de damă, acestea regăsindu-se într-o mare varietate de modele diferite în funcție de material, design, culoare sau alte detalii specifice.

Da, o femeie poate avea o pereche de cizme în picioare și pe timp de iarnă, dar și pe timp de vară, și asortate la o pereche de pantaloni, și la o fustă sau rochie scurtă sau lungă. Important este să știi cum să alegi perechea de cizme potrivită în funcție de sezon sau de alte cerințe de vreme sau modă. 

Ce cizme sunt potrivite pentru primăvară-toamnă?

Din categoria modelelor de încălțăminte potrivită pentru ținutele de primăvară-toamnă, botinele fac parte în mod sigur. Acestea pot fi găsite într-o mare varietate de modele care se disting în funcție de design, de material, de culoare sau de tipul închiderii. Poți alege botine cu toc înalt sau cu un toc mic pe care să le asortezi la pantaloni chino sau la blugi, botine cu vârful ascuțit și toc înalt potrivite pentru ținute elegante sau botine cu vârf rotund și talpă plată potrivite pentru ținutele casual sau pentru cele urbane, dar și botine cu șireturi și un aspect sport pentru ținutele lejere, de zi cu zi. 

Pentru sezonul primăvară-toamnă, modelele de botine din care poți alege par a fi nelimitate. Acestea sunt potrivite și pentru faptul că asigură confortul termic necesar și au o înălțime care asigură protecția picioarelor în cazul în care este vorba de zăpadă timpurie sau prea târzie, dar au și un aspect versatil care le face să devină încălțămintea preferată a femeilor pentru acest sezon. Mai mult decât atât, poți găsi o mare varietate de botine dama ieftine din care poți alege perechea preferată. 

Ce cizme sunt potrivite pentru iarnă?

Pentru că iarna trebuie în primul rând să asiguri confortul termic al picioarelor, apoi să iei în calcul aspectul pe care îl au pantofii pe care îi porți, modelele de botine potrivite pentru iarnă sunt cele cu talpă joasă și suficient de robustă pentru a face față zăpezii sau chiar suprafețelor acoperite cu gheață, cele cu căptușeală în interior – de preferat ca aceasta să fie realizată din materiale naturale, respectiv cele realizate din materiale rezistente, impermeabile, care să asigure protecția necesară picioarelor. 

Este important ca iarna să porți ghete de dama care să întrunească toate aceste condiții, altfel protecția și confortul picioarelor tale în sezonul rece ar putea fi compromise. 

Poți purta și vara cizme?

Da, chiar dacă este vorba de sezonul cald, și pe timp de vară poți purta perechea de cizme care să îți completeze într-un mod inedit ținuta. Cizmele lungi muschetar cu fuste sau rochii scurte îți vor oferi șansa de a avea ținute atrăgătoare, de o eleganță deosebită, iar botinele vor fi perfecte și pentru ținutele lejere de vară, cu rochii din voal cu model asimetric sau cu o rochie lungă cu crăpătură generoasă și curea în talie pentru o siluetă bine definită. Ceea ce este important este să alegi ceea ce îți oferă șansa de a te simți bine și să îți personalizezi ținutele după bunul plac, iar ceea ce porți va deveni în acest fel ceea ce te face să te simți bine și să fii tu însăți. 

Sursa foto: pixabay.com

Alte stiri din Life style

Ultima oră