Ceaiul încălzit la cuptorul cu microunde este mai sănătos

29 Noi 2018 | scris de G.A.
Ceaiul încălzit la cuptorul cu microunde este mai sănătos

Oamenii de ştiinţă recomandă încălzirea ceaiului la cuptorul cu microunde pentru a activa compuşii benefici pentru sănătate, arată un studiu realizat de dr. Quan Vuong, de la Univesitatea Newcastle, Australia, specializat în găsirea unor soluţii care să adauge valoare produselor naturale, prin extragerea compuşilor bioactivi, cu proprietăţi antioxidante.

El a realizat un studiu privind extragerea, izolarea şi purificarea compuşilor din ceaiul verde şi negru, descoperind o metodă prin care sunt activate 80% din cafeină, teanină şi compuşi polifenolici, rezultând cel mai bun gust, relatează abc.net.au.

Iată metoda dr. Vuong: puneţi un pliculeţ de ceai într-o cană cu apă fierbinte; puneţi cana în cuptorul cu microunde timp de 30 de secunde la jumătate de putere. Lăsaţi-o un minut. 

Polifenolii sunt antioxidanţi benefici pentru sănătate, ajutând la scădereaa colesterolului, riscului de boli cardiovasculare, de hipertensiune arterială şi diabet.Teanina este un aminoacid esenţial care ajută la relaxare şi se găseşte în ceai, plante aromatice sau ciuperci. 

"În cazul produselor alimentare, oamenii sunt preocupaţi de beneficiilşe pentru sănătate, dar şi de calitate şi termen de valabilitate", spune Dr. Vuong. " Cuptorul cu microunde reprezintă una dintre tehnologiile avansate prin care obţinem mai mulţi compuşi bioactivi din produsele alimentare", a adăugat el. 

Dr Vuong a arătat însă că beneficiile pentru sănătate sunt legate de un consum ridicat sau echivalentul a trei căni de ceai pe zi. Metoda sa poate fi folosită şi în cazul altor ceaiuri din plante sau frunze de ceai.

Sursa foto: abc.net.au

Alte stiri din Life style

Ultima oră