Cercetătorii au examinat efectele ceaiului verde asupra dezvoltării şi reproducerii muştelor drosophila, care împart 75% dintre genele care provoacă bolile la oameni. Pentru testare, embrionii muştelor şi larvelor au fost expuse la diferite doze de antioxidanţi prezenţi în ceaiul verde. Larvele expuse la cantităţi mari de polifenoli (antioxidanţi prezenţi în ceaiul verde) s-au dezvoltat mult mai încet, s-au născut mai mici şi au prezentat o rata de fecunditate mai mică. Autorii studiului au verificat, astfel, impactul negativ al polifenolilor asupra organelor de reproducere atât în cazul masculilor, cât şi al femelelor.
În timp ce ceaiul vdere poate avea efecte benefice dacă îl bem în cantităţi mici, studiul arată că dacă bem cantităţi mari, el poate avea efecte nefaste, subliniază Jafari Mahrab, coordonatorul acestei cercetări efectuate la Universitatea din California. Aşadar, studiul nu ne recomandă să renunţăm definitiv la ceaiul verde, ci să bem cantităţi rezonabile.