Decizie halucinantă în Brazilia. Milioane de utilizatori ai WhatsApp, afectați

17 Dec 2015 | scris de Marina Constantinoiu
Decizie halucinantă în Brazilia. Milioane de utilizatori ai WhatsApp, afectați


O decizie pusă în aplicare de operatorii de telecomunicații.
Populara aplicație de mesagerie pentru telefonul mobil urma să fie blocată drept pedeapsă pentru un presupus refuz al companiei de a coopera într-un proces separat, a indicat Agencia Brasil pe site-ul său miercuri seara.
Ordinul venea în contextul în care aplicația este folosită de milioane de persoane din Brazilia, țară aflată pe locul al cincilea în topul țărilor cele mai populate.
La nivel mondial, WhatsApp are în prezent circa 900 de milioane de utilizatori activi lunar.
Numai că la câteva ore după ce aplicația a fost blocată, o puternică mișcare de protest din partea utilizatorilor, evident că pe rețelele de socializare, a determinat justiția să decidă ridicarea interdicției, așa că utilizatorii au putut accesa din nou această aplicație, scrie lemonde.fr.
Judecătorul Xavier de Souza a declarat că nu i se pare rezonabil ca milioane de utilizatori să fie afectați de inerția companiei, adaugă și BBC.
De menționat că WhatsApp este utilizată masiv în Brazilia în special pentru serviciul său de VoIP, care permite efectuarea de apeluri telefonice via Internet. Iar operatorii de telefonie mobilă nu sunt deloc încântați de acest lucru, căci observă că numărul de abonați le-a scăzut semnificativ din cauza acestei aplicații, scrie lemonde.fr.

Alte stiri din It

Ultima oră