Aplicatia prin care persoanele cu dificultati neuromotorii pot folosi dispozitivele mobile

26 Noi 2018 | scris de M.C.
Aplicatia prin care persoanele cu dificultati neuromotorii pot folosi dispozitivele mobile Galerie foto (2)

EVA Facial Mouse, aplicația care le permite persoanelor cu dizabilități neuromotorii sau imobilizate să folosească telefoanele mobile și tabletele, este disponibilă pentru utilizatori.

Dispozitivele care au această aplicație instalată pot fi manevrate cu ajutorul privirii, devenind astfel ușor de utilizat pentru orice persoană care, din orice motiv, nu își poate folosi mâinile.

Aplicația a fost dezvoltată de Fundația Vodafone Spania și poate fi descărcată gratuit de pe Google Play, fiind disponibilă în mai multe limbi, inclusiv română.
  
EVA Facial Mouse se adresează în primul rând persoanelor cu amputări, paralizie cerebrală, leziuni ale măduvei spinării, distrofie musculară, scleroză multiplă, scleroză laterală amiotrofică (ALS) și alte afecțiuni care duc la imobilizare sau dizabilități neuromotorii.

La proiectarea și dezvoltarea aplicației au participat atât specialiști în domeniul IT, cât și un grup de potențiali utilizatori.

Până în acest moment, la nivel global, aplicația EVA Facial Mouse a fost descărcată de peste 1 milion de ori. 

EVA Facial Mouse are un meniu simplu și poate fi instalată pe orice telefon sau tabletă cu sistem de operare Android 4.1 sau mai avansat, echipate cu o cameră frontală. 

Pentru a fi folosită, nu este nevoie de alte echipamente externe.

Aplicația identifică mișcarea capului și cu ajutorul ei manevrează cursorul, aceasta devenind practic mijlocul de interacțiune al utilizatorului cu ecranul tactil al dispozitivului mobil. 

În România, aplicația EVA Facial Mouse va fi adusă în atenția potențialilor beneficiari prin organizații partenere ale Fundației Vodafone România care dezvoltă proiecte pentru persoane cu dificultăți neuromotorii: Fundația Motivation Romania, Mihai Neșu Foundation, Asociaţia Şcoala Mamei Junior, Asociaţia SM Speromax Alba.

Potrivit Autorităţii Naţionale pentru Persoanele cu Dizabilităţi din cadrul Ministerului Muncii şi Justiției Sociale, la 30 iunie 2018, numărul total al persoanelor cu dizabilităţi din România era de peste 800.000 de persoane. 

 

 

Alte stiri din It

Ultima oră