Atenție! Ești spionat prin propriul tău televizor

22 Mai 2016 | scris de Istvan Deak
Atenție! Ești spionat prin propriul tău televizor

Televizoarele moderne, dotate cu camere pentru video-chat, nu au aproape nicio securitate, iar hackerii pot profita de asta. Un congressman american atrage atenţia că noile televizoare care sunt dotate cu echipament pentru acces la Internet ne pot spiona.

Hackerii pot accesa aceste camere video, precum şi microfoanele, şi astfel îi pot spiona pe oameni în casele lor. De altfel, discuţia aceasta s-a mai purtat şi în trecut, cu referire la laptopuri, monitoare cu camere video înglobate, precum şi alte device-uri care au astfel de echipamente.

Politicianul american a făcut un apel către producătorii de televizoare moderne, cerându-le să creeze minime standarde de securitate pentru televizoarele de tip Smart TV, precizează abclocal.go.com: „Vrei să te uiţi la televizor, dar nu vrei ca televizorul să se uite la tine”, ar fi ideea acestui politician.

Senatorul mărturiseşte că a fost tulburat să afle că hackerii pot exploata, şi o şi fac, noile dotări ale televizoarelor pentru a pătrunde în sistemele userilor şi să spioneze oamenii care nu au nici cea mai vagă idee despre ce li se întâmplă.

În timp ce computerele au standarde de securitate, inclusiv firewall-uri şi alte sisteme pentru a bloca intruziunile, televizoare nu au aproape nimic în ceea ce priveşte securitatea.

Cercetătorul Seung Jin Lee a demonstrat cum pot fi hacker-ite televizoarele Smart TV în timpul prezentării intitulate „Hack-ul, supravegherea şi înşelarea victimelor în faţa televizoarelor Smart”. Şi a şi realizat în direct o operaţiune pe un Samsung Smart TV.

Producătorii recomandă să fie pusă o bandă pe camera video, sau să se scoată televizoarele din priză atunci când nu sunt folosite.

Alte stiri din Gadget

Ultima oră